Nea Radio

Holtålen:

Vant tomt - Nå skal Line bygge hus i Ålen

VINNER AV TOMT: Line Rønning Bakås skal bygge hus i Ålen Foto: Eli Marie Jensen/Arbeidets Rett

Ble trukket ut som vinner blant deltagerne i iden store innbyggerundersøkelsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Line Rønning Bakås er opprinnelig fra Støren, men med sterke familiebånd til Holtålen, har hun ofte vært på hytta i Haltdalen.

Nylig ble hun den heldige som ble trukket ut som vinner av gratis boligtomt i Holtålen - premien som de som deltok i den store innbyggerundersøkelsen før jul, ble fristet med.

Hun hadde flere kommunale tomter å velge blant fra flere steder i kommunen, og valget falt på det nyregulerte Jensåsvollan boligfelt i Ålen sentrum.

Stor deltagelse

“Livet og framtida i Holtålen” er navnet på en undersøkelsen og nesten 1000 svar kom innen fristens utløp. Av disse ville mer enn hundre være med i trekningen av boligtomt.

Ordfører Arve Hitterdal sier at en ting som er spesielt interessant å ta med seg videre, er at ungdom i stor grad er positiv til Holtålen som fremtidig bosted.

– Sammenlignet med tilsvarende kommuner som også har gjennomført en lignende undersøkelse så skiller vi oss veldig positivt ut på det området, sier Hitterdal og utdyper at selv om man nå har fått svar på mye, så sitter man også igjen med en rekke nye spørsmål.

Brukes hver dag

Hitterdal sier resultatene, tallene fra undersøkelsen, brukes av kommunen hver eneste dag:

– Mest av administrasjonen, men vi prøver også å dra det inn i politikken i forhold til utvikling og veien videre.

Distriktskommune 3.0

Resultatet av undersøkelsen skal også benyttes av Distriktssenteret for å få kunnskap om Distrikts-Norge.

Distriktssenteret er et faglig uavhengig forvaltningsorgan tilknyttet Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og arbeider hovedsakelig med å hente inn, systematisere og formidle kunnskap og erfaringer om lokale utviklingstiltak.

Senteret har startet et prosjekt som skal bidra til sterkere kobling mellom planarbeid og utviklingsarbeid, der Holtålen, Tydal og Rørvik deltar av trønderske kommuner.

Hør intervju med ordfører Arve Hitterdal og vinneren av tomta, Line Rønning Bakås, her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...