ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Holtålen:

Vant tomt - Nå skal Line bygge hus i Ålen

VINNER AV TOMT: Line Rønning Bakås skal bygge hus i Ålen Foto: Eli Marie Jensen/Arbeidets Rett

Ble trukket ut som vinner blant deltagerne i iden store innbyggerundersøkelsen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Line Rønning Bakås er opprinnelig fra Støren, men med sterke familiebånd til Holtålen, har hun ofte vært på hytta i Haltdalen.

Nylig ble hun den heldige som ble trukket ut som vinner av gratis boligtomt i Holtålen - premien som de som deltok i den store innbyggerundersøkelsen før jul, ble fristet med.

Hun hadde flere kommunale tomter å velge blant fra flere steder i kommunen, og valget falt på det nyregulerte Jensåsvollan boligfelt i Ålen sentrum.

Stor deltagelse

“Livet og framtida i Holtålen” er navnet på en undersøkelsen og nesten 1000 svar kom innen fristens utløp. Av disse ville mer enn hundre være med i trekningen av boligtomt.

Ordfører Arve Hitterdal sier at en ting som er spesielt interessant å ta med seg videre, er at ungdom i stor grad er positiv til Holtålen som fremtidig bosted.

– Sammenlignet med tilsvarende kommuner som også har gjennomført en lignende undersøkelse så skiller vi oss veldig positivt ut på det området, sier Hitterdal og utdyper at selv om man nå har fått svar på mye, så sitter man også igjen med en rekke nye spørsmål.

Brukes hver dag

Hitterdal sier resultatene, tallene fra undersøkelsen, brukes av kommunen hver eneste dag:

– Mest av administrasjonen, men vi prøver også å dra det inn i politikken i forhold til utvikling og veien videre.

Distriktskommune 3.0

Resultatet av undersøkelsen skal også benyttes av Distriktssenteret for å få kunnskap om Distrikts-Norge.

Distriktssenteret er et faglig uavhengig forvaltningsorgan tilknyttet Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og arbeider hovedsakelig med å hente inn, systematisere og formidle kunnskap og erfaringer om lokale utviklingstiltak.

Senteret har startet et prosjekt som skal bidra til sterkere kobling mellom planarbeid og utviklingsarbeid, der Holtålen, Tydal og Rørvik deltar av trønderske kommuner.

Hør intervju med ordfører Arve Hitterdal og vinneren av tomta, Line Rønning Bakås, her:

ANNONSE