Nea Radio

Vant kor-NM

NORGESMESTRE: Den norske Studentersangforening er det offisielle mannskoret ved Universitetet i Oslo. I helga vant de kor-NM i Trondheim. Foto: Ragnhild H. Aadland Høen/Norges Korforbund

Den norske Studentersangforening ble klassevinner i to klasser og stakk også av med seieren i finalen. Norgesmestrene kommer fra Universitetet i Oslo.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2019 kl 09:21

I helga ble historiens største NM for kor gjennomført i Trondheim, med hele 1600 deltakere. Den norske Studentersangforening ble klassevinner i to klasser og stakk også av med seieren i finalen.
Det er fjerde gang NM for kor arrangeres, og det var 58 kor og vokalgrupper som deltok i år.

– Det var imponerende innsats fra deltakerkorene, forteller Tove Ramlo-Ystad som er musikkfaglig ansvarlig for mesterskapet.

– Korene holdt et høyt nivå og det var stor musikalsk bredde i mesterskapet. Spesielt gledelig er det at det er så mange kor med unge medlemmer som holder et så høyt nivå.

– Vi ser at nivået på korene stadig stiger. Det har vært en markant nivåstigning bare siden forrige Kor-NM ble arrangert. Eliten blant norske kor er i verdenseliten, sier Ramlo-Ystad.

NM for kor vokser

– I forrige NM konkurrerte 1 100 sangere i 12 ulike klasser. I år konkurrerte rekordmange 1 600 korsangere i hele 17 ulike klasser! Dette er ett av flere tegn på at korinteressen i Norge er i vekst, sier Tove Ramlo-Ystad.

Koret som vant

Den norske Studentersangforening er det offisielle mannskoret ved Universitetet i Oslo.
I tillegg til å bli norgesmestere, vant Den norske Studentersangforening de to klassene de deltok i: Elite og Elite sakral.

Koret er Norges eldste kor, og ble stiftet i 1845 av den berømte dirigenten og komponisten Halfdan Kierulf.
Studentersangforeningen er et fremadstormende mannskor med høye ambisjoner, og de pleier en rik musikalsk tradisjon som strekker seg tilbake til det 19. århundres nasjonalromantiske periode i Norge. Foreningen deler et sosialt og kulturelt fellesskap med de fleste andre akademiske kor i Norden.

Det er første gang Den norske Studentersangforening deltar i NM for kor. De har tidligere vunnet seier i klassen mannskor under World Choir Games, verdensolympiaden for kor.

Her er vinnerne i de ulike klassene:

Elite: Den norske Studentersangforening
Elite sakral: Den norske Studentersangforening
Barnekor: Bærum pikekor
Blandet kor A: Vokalensemblet SKRIK
Blandet kor B: Selbu Korensemble
Damekor A: Courage
Damekor B: Sangforeningen
Seniorkor: Oslo seniorkor
Sakral A: Sætre Vokalforum
Sakral B: Skedsmo Kammerkor
Mannskor A: Bel Chorus
Mannskor B: Os Mannskor
Vokalgruppe A akustisk: Host!
Vokalgruppe A med mikrofoner: Femme
Åpen klasse A: Femme
Åpen klasse B: Koret Bris

Etter noen års konkurranse-opphold var Selbu Korensemble igjen med i kor-NM. I helga vant de klasse B for blandakor. Foto: Bernt Kulseth

NM i kor arrangeres av Koralliansen, som er en sammenslutning av Norges seks kororganisasjoner og dirigentorganisasjonen FONOKO.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...