Nea Radio

Vant i FIAS kartonglotteri

KARTONGLOTTERIET: Rune Høsøien vant 10.000 kroner takket være at samboeren skrev navnet hans på drikkekartonger. Foto: Per Magne Moan

Rune skylte, brettet og stappet seg til 10.000 kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2018 kl 12:57

Fjelrregionen interkommunale avfallsselskap (FIAS) har foretatt lokal trekning i kartonglotteriet og denne gangen var det Rune Høsøien fra Røros som ble trukket ut blant tusenvis av andre drikkekartongkubber.

Overrekkelsen skjedde på FIAS Røros gjenvinningsstasjon mandag. Rådgiver i avfallsselskapet, Arve Fossen, sier innsamling av kartonger er en del av den kommunale renovasjonsordningen.

Krediterer samboeren

Vinneren selv sier at samboeren, Eli Wintervold, skal ha mye av æren for at han ble trukket ut.

– Alt av kartonger blir pakket og skrevet på av min samboer, sier Rune Høsøien som er enig i at dette er et godt tiltak med tanke på gjenvinning.

Siden 1994

Drikkekartonglotteriet startet i 1994 og det er materialselskapet Grønt Punkt som organiserer returordningen. Også andre kartongtyper inngår i innsamlingsordningen, men lotteriet gjelder fortsaatt bare drikkekartong.

Hvert år trekkes det nasjonalt 120 premier på 10.000 kroner og fire premier på 100.000 kroner.

Nytt av året ar at enkeltkartonger også kan påskrives, men disse er da kun med i trekkingene av 10.000 kroner.

Arve Fossen bekrefter at innsamling og sortering av drikkekartong på denne måten er et viktig tiltak og at lotteriet er en viktig kilde for at folk sorterer kartongen:

Rådgiver i FIAS, Arve Fossen delte ut sjekk pålydende 10.000 kroner til Rune Høsøien.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...