Nea Radio

Vamp trollbandt i Kimen

Imponerte: Vamp evner å fornye seg gang på gang og likevel ta vare på signaturen. Torsdag kveld spilte de for en fullsatt sal i Kimen. Foto: Anne Gundersen

Torsdag kveld spilte et imponerende og evigungt Vamp for en fullsatt sal i Kimen kulturhus i Stjørdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Vamp har vært et av Norges ledene liveband i det som må kunne kalles en mannsalder og torsdag kveld spilte publikumsfavoritten for en fullsatt sal i Kimen. Med en spilleliste som favnet alt fra klassikere som Tretten Humler og Tir n`a noir, til helt ferske låter fra den nye plata LA LA LA, fikk publikum uttelling så det bokstavelig talt sang.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Kontraster

Øyvind Staveland sier at det bestandig har vært en god dose melankoli i Vamps musikk.

– Men humor er også noe som preger oss. Det er kanskje disse kontrastene som kjennetegner oss best, mener han og sier videre at dialekten kan ses som hovedinstrumentet for Haugesundsbandet som har hatt publikum i sin hule hånd siden starten for 26 år siden.

– Vi samarbeider med en rekke flotte tekstforfattere og poeter og musikken vår omhandler alt fra det lyse og lette til beskrivelser av det slitne og slitte menneskelivet, smiler Staveland.

Uforutsigbar

Vampsjefen forteller at bandet ikke fulgte det han kaller oppskriften under innspillingen av det nye albumet La La La.

– Vi ville at publikum skulle undre seg. Etter tre låter skulle man ikke føle seg helt komfortabel, siden disse ikke er det man kan kalle tradisjonelle Vamplåter. Han mener imidlertid at etter denne innledningen finner bandet fram det publikum kanskje kjenner dem best for, nemlig musikk som kaster et tilbakeblikk til bandets begynnelse.

Turne`

Vamp er for tiden ute på en omfattende turne`.

– Dette har så langt vært en utrolig flott tur. Vi har et opplegg med forholdsvis korte avstander og det at det er mange nye og yngre musikere med i bandet gjør det også til en spennende opplevelse. De behandler Vampkatalogen på en helt ny måte og det gir mange fine, nye nyanser til materialet og det setter vi stor pris på, sier Øyvind Staveland.

– Ikke minst har publikum vært helt fantastisk!

Lørdag spiler Vamp på Byscenen i Trondheim.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...