Nea Radio

Valpeshow på Midtsand

Hebbe er en fransk bulldog på 7 mnd som er med i utstilling for første gang i sitt liv. Foto: Idunn Thorsø

Norsk Terrier Klubb Trøndelag arrangerte valpeutstilling i helga, og i tillegg til de 83 påmeldte valpene var det mange spente barn og eiere som fylte Messebygget med god stemning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fullt hus på Midtsand i helga Foto: Idunn Thorsø


Det var både oppdrettere og førstegangseiere som hadde møtt opp for å vise fram sin firbente kompanjong foran dommerne i helga. Lørdag var det 48 påmeldte hunder og Søndag var det 37.

Kriterier
For å stille valpen på en slik utstilling må valpen være mellom 4-9 mnd gammel. Den må også være renraset og registrert i Norsk Kennelklubb. Noen valper kommer inn i ringen allerede godt trent på utstilling, mens noen valper er helt uerfarne. På årets valpeutstilling var det stor spennvidde i raser og utgaver, helt fra bittesmå Chihuahua til Leonberger som var på størrelse med en liten Ponni.

For oppdrettere er slike utstillinger ofte svært viktig for å kunne forutsi valpens framtid innenfor framtidig avl, mens mange hundeeiere kun stiller valpen for moro.

Premiering
Rundt utstillingsringen står nydusjede og striglede hunder som venter på sin tur, mens fargerike premiesløyfer henger side om side oppe ved premiebordet. Rød sløyfe er førstepremie, blå sløyfe er andreplass, og gul sløyfe betyr tredjeplass.
I tillegg til sløyfer får vinnerne også med seg en sekk med for og andre ekstrapremier som godbiter eller leker.

Skulle man ende opp helt uten premier kan man gå til butikkstanden bakerst i lokalet og kjøpe alt fra fargerike halsbånd, biteleker, hundesjampo eller annet utstyr til hunden.

Sosialt
På utstillinga selges det nystekte vafler, brus og kaffe fra kiosken og enkelte nysgjerrige folk fra nabolaget har også møtt opp for å sosialisere. Det er både folk med og uten hund på sidelinja og om man har valp, men ikke ønsker å stille den, er det likevel lov til å ta med seg hunden for å sosialiserer den og samtidig være publikum selv. Valpeutstilling er også en ypperlig mulighet til å få sett mange forskjellige hunderaser, eller å for eksempel få snakket med oppdrettere om man ønsker seg hund og er i prosessen med å finne riktig rase og oppdretter for seg selv.

Valpeutstillingen arrangeres hvert år, og fikk man det ikke med seg denne gangen får man en ny mulighet til neste år.

Mye fint å få kjøpt til de firbente i salgsboden. Foto: Idunn Thorsø

Juicy kommer fra Malvik og er en Petit Brabancon på 3 år som er her for å se på utstillinga i dag. Foto: Idunn Thorsø

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...