Nea Radio

Valg for alle?

VALG FOR ALLE: Runar Søreide Skogedal er SV’er og var deltager på NFUs ferieleir i Selbu. Her sammen med Åsa Kjerstine Kjølberg Moen. Foto: Privat

- SV vil sikre full tilrettelegging av valglokaler for å sikre at alle med stemmerett har mulighet til å stemme ved valg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Åsa Kjerstine Kjølberg Moen, valgkampsekretær for Trondheim SV, besøkte sist fredag Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) sin ferieleir på Peder Morset folkehøgskole i Selbu.

- Det er viktig å fokusere på valgdeltagelse og viktigheten av å bruke stemmeretten. Vi vet lite om valgdeltagelsen i denne gruppen i Norge, men engelske studier tyder på at valgdeltakelsen er lavere enn i resten av befolkningen. Dette er et demokratisk problem og er viktig å sette søkelys på, sier Moen.

- Personer med utviklingshemning får liten plass i ordskiftet under valgkampen, dels fordi det er få av dem som stemmer, og dels fordi de er så få. I følge Helsedirektoratet har omkring 20 000 personer i Norge diagnosen psykisk utviklingshemning. Med andre ord utgjør de en minoritet i det norske samfunnet. De fraviker derfor betegnelsen «folk flest», og tiltrekker seg ikke et sterkt fokus under valgkampen, slik som bilister og barnefamilier.

- SV vil jobbe for full tilrettelegging av valglokaler for å senke terskelen for å gå å stemme, men mener det minst like viktig at støtten til for eksempel NAKU fortsetter slik at politiske utredninger og dokumenter blir tilgjengelig i forståelig format, sier Åsa Kjerstine Kjølberg Moen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...