Annonse
Nea Radio

Nå er Trond Hoseth ordfører

Vaktskifte i Malvik

Løs snipp: Det nye kommunestyret i Malvik er herved konstituert og det var ingen ting å si på humøret til hverken varaordfører Ole Herman Sveian (SP) (t.v), nyvalgt ordfører Trond Hoseth (AP) eller avtroppende ordfører Bernt Ole Ravlum (AP), nå også med opprykk! Foto: Anne Gundersen

Den nye ordføreren har fått overlevert både kølle, kjede og varaordfører. Og gammelordføreren, han tituleres fra nå som ordfører med opprykk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Det er en ære å bli valgt som ordfører og det er godt å endelig komme igang, sier Trond Hoseth (AP) etter at han ble overrakt regaliene av partifelle og avtroppende ordfører Bernt Ole Ravlum under det konstituerende kommunestyret i Malvik mandag kveld.

– Den oppgaven Ravlum tok på seg i sommer, den var ikke enkel, sier Ole Herman Sveian (SP), som blir sittende som varaordfører.

– Men han har løst oppgaven på en svært god måte og det er vi takknemlige for.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Springstart

Det blir ingen hvileskjær for kommunestyrets nyvalgte representanter før arbeidet går igang.

– Det er oktober og forslaget til statsbudsjett er nylig lagt fram. Dette er noe også vi i Malvik skal ta stilling til og må se på hva det kan komme til å bety for oss, sier Hoseth.

– I tillegg er en av de viktigste oppgavene for oss framover å få bygget nye Vikhammer ungdomsskole. Der er vi helt i sluttfasen hos rådmannen så det vil snart foreligge et forslag vi skal behandle i kommunestyret.

– Vi skal også jobbe videre med heltidskultur for kommunens ansatte, skyter Ole Herman Sveian inn.

– Dette er noe vi har hatt gode resultater med og som vi kommer til å fortsette å fokusere på.

Ordfører med opprykk

Det vanket en helt spesiell utmerkelse på avtroppende Ravlum.

– Han har jo hatt hele sitt yrkesliv som lærer og i løpet av en av de første samtalene vi hadde etter at han tiltrådte som ordfører, ga han uttrykk for viss oppgitthet over alle titlene lærerkollegiet slang om seg med, forteller varaordføreren.

– For der Bernt Ole bare har tittelen "lærer" på adgangskortet sitt, konstaterer han at han omgis av lektorer og adjunkter med diverse opprykk. Dette måtte vi naturligvis gjøre med, sier Sveian. Dermed fikk Ravlum overlevert et helt nytt adgangskort der han tituleres somordfører med opprykk.

– Nå kan de ikke kalle meg lærer med nedrykk lenger, lo Ravlum da den gjeve påskjønnelsen ble overrakt.

Bernt Ole Ravlum (Ap) fortsetter som leder for Utvalg for areal og samfunnsplanlegging (Aresam). Ketil Sivertsen (Sp) blir ny leder for Utvalg for oppvekst og kultur (Oppku) og May Britt Kjelsaas (Sp) overtar ledervervet i Utvalg for helse- og velferd (Heve).

Nøkkelord