Nea Radio

Rekordleveranse av vaksiner:

Vaksinestatus i Stjørdal

Vaksinekoordinator i Stjørdal kommune, Stina Mostervik. Foto: Stian Elverum/Nea Radio

Alle over 18 år i Stjørdal kommune har fått tilbud om vaksinetime til 1.dose. - Om man ikke har fått innkalling eller har glemt timen sin så ta kontakt med vaksineteamet via vaksinetelefonen, melder vaksinekoordinator Stina Mostervik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det er rekordleveranse av vaksinedoser i uke 34, da får vi 1320 doser Pfizer og 3400 doser Moderna. I uke 35 får vi litt mindre vaksinedoser, kun 90 doser Pfizer og 700 doser Moderna, opplyser Mostervik i en pressemelding.

Den lyder forøvrig som følger:

Det er nå mulig å ombooke 2.dosetimen sin via Helsenorge – Timebestilling - Vaksinasjon eller Vaksinetelefonen. Det må ha gått minimum 4 uker mellom dosene. Det vil si at de som har fått 2.dosetime tom 30.oktober nå kan booke om for tidligere vaksinetime i uke 34 og 35.

Vi har god kapasitet og ledige timer både denne uka og neste uke.

FHI lover fortgang i vaksineringen utover høsten og tidligere vaksinetime til 2.dosene i ukene framover. Følg med i media og kommunens hjemmeside for informasjon, eller prøv å ombooke via Helsenorge.

Vi vaksinerer nå med både Pfizer og Modernavaksinen. Disse vaksinene er begge mRNA-vaksiner og gir god beskyttelse mot covid-19 virus og ulike varianter av viruset.

Mulig å få Moderna som dose 2

Hvis man fram velger å fremskynde timen for dose 2, kan det være at du får Modernavaksinen. Vaksinene fra Pfizer og Moderna er veldig like og bygger på samme teknologi, begge har vist seg å være svært effektive med > 90% beskyttelse etter 2. dose, og har milde bivirkninger. Det er trygt å ta andre dose med Moderna selv om man har tatt første dose med Pfizer.

Gravide:

Folkehelseinstituttet anbefaler nå at alle gravide kvinner i Norge får tilbud om vaksine mot covid-19. Det anbefales at gravide får tilbud om to doser mRNA-vaksine, og at vaksinering foregår i 2. eller 3. trimester.

Bakgrunnen for anbefalingen er at internasjonale studier har vist at gravide har noe økt risiko for alvorlig forløp av covid-19 sammenlignet med ikke-gravide kvinner, selv om risikoen for den enkelte er svært lav. Risiko for alvorlig sykdom ved covid-19 øker jo senere i svangerskapet den gravide blir syk.

Så langt tilsier data på vaksinering av gravide at vaksinene ikke gir uheldig påvirkning på svangerskapsforløp for verken mor eller foster. Gravide får ikke andre bivirkninger enn det som er vanlig hos ikke-gravide kvinner på samme alder. WHO anbefaler at gravide prioriteres for koronavaksine, og stadig flere land tilbyr eller anbefaler alle gravide å vaksinere seg. Ved vaksinasjon mot covid-19 i svangerskapet, vil mors antistoffer kunne overføres til barnet - særlig i siste halvdel av svangerskapet. Vaksinasjon mot covid-19 i svangerskapet vil dermed bidra til å beskytte barnet etter fødsel, og således kunne beskytte både mor og barn mot sykdom.

Vaksinering av 16 og 17 åringer:

Etter råd fra FHI har regjeringen nå besluttet at alle født i årskullene 2004 og 2005 skal tilbys vaksinasjon på lik linje med den øvrige befolkningen født i 2003 eller tidligere.

Selv om det er få ungdommer som blir alvorlig syke av koronaviruset, er det en del smitte blant 16-17-åringer. Vaksinasjon vil bidra til å beskytte de få som kan bli alvorlig syke hvis de smittes, i tillegg til å redusere smittespredning i samfunnet. Redusert smittespredning er nødvendig for å kunne lette på restriksjoner som har vært spesielt belastende for unge under pandemien.

16-17 åringene anbefales en intervall mellom første og andre dose på 8 - 12 uker. Årsaken til det er at unge har svært god immunrespons på vaksinen, og vil være beskyttet mot alvorlig sykdom etter første dose.

Det blir mulig for 16 og 17 åringer å melde seg på vaksineringen via Helsesykepleier på skolen (Ole Vig og Aglo vgs). Dere vil få mer informasjon om vaksinen og hvordan dere melder dere på vaksineringen via Helsesykepleier innen kort tid.

Vaksineringen vil finne sted på skolen i løpet av noen uker.

Er det foresatte som har spørsmål så er det bare å kontakte vaksinetelefonen.

Ungdom som ikke er på skole, men som ønsker vaksine kan ta kontakt med vaksinetelefonen for å få time.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...