ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Covid-19:

Vaksinering i Fjellregionen

Folk i risikogruppene bes ta kontakt snarest.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.12.2020 kl 16:07

ANNONSE
Annonse

Det forventes at covid-19 vaksinen blir tilgjengelig i Fjellregionen først på januar 2021.

Prioriterte grupper er personer på sykehjem/omsorgsboliger, eldre over 65 år, personer under 64 år med en tilleggssykdom som utgjør større risiko og helsepersonell.

Det vil bli rangering innenfor disse gruppene, og de med størst risiko blir prioritert.

Registrering starter nå

Nå ber både Røros og Holtålen kommuner at folk i disse gruppene registrerer seg så snart som mulig.

– Vi håper å få registrert alle som ønsker vaksinen så fort som mulig. Når vi vet når vaksinen kommer vil de interesserte få tildelt time etter prioritering, heter det i en pressemelding fra Holtålen kommune, som skriver videre at vaksinen har kort holdbarhet og må brukes innen 4 døgn fra den ankommer.

– Derfor kan folk bli innkalt på kort varsel.

Hjelp hverandre

Røros kommune melder at alle som er 65 år og eldre kan nå ta kontakt med Røros legesenter så raskt som mulig og senest 30. desember.

– Vi vet ikke eksakt dato for når de første vaksinene kommer til Røros. Sannsynligvis får vi varsel cirka 5 dager før vaksinen kommer til Røros. Vi sender da ut bekreftelse på time for vaksinering til de som har meldt seg, når vi vet dato for dager for vaksinering. Dette betyr at vi alle må være forberedt på å stille til time på relativt kort varsel, skriver kommunen og legger til at de forventer at vaksineringen i Røros vil foregå over flere måneder.

Begge kommunene ber innbyggerne bistå dersom de kjenner noen som er i risikogruppen og ønsker koronavaksine og som har problemer med å ta kontakt med.

Nøkkelord

ANNONSE