ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Vaksinering av avgangselever ved Røros VGS

Foto: Per Magne Moan

Avgangselevene ved de videregående skolene får hvert år tilbud om å ta vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Dessverre så ser man en sammenheng mellom økonomi og antallet som vaksinerer seg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I mange år har alle avgangselever ved videregående skoler fått tilbudet om å vaksinere seg mot smittsom hjernehinnebetennelse.

Spleis på vaksine

Erfaringen som helsesykepleier, Gry Holden og rektor ved Røros Videregående skole, Hilde Knutsen, har lagt seg bite merke i er at noen elever reserverer seg mot vaksinasjon på grunn av kostnaden på ca 500 kroner pr vaksine. Dette har de nå tatt tak i, og har satt i gang en spleis på egenandelen der målet er å tilby elevene gratis vaksine.

Klar sammenheng

Det er viktig for oss at alle elever har muligheten til å ta vaksinen, slik at det ikke er økonomien som gjør til at elevene takker nei. I fjor var første året vi kunne tilby gratis vaksine og det ble dermed det første året også at alle elever vaksinerte seg. Vi er veldig glad for at dette nå blir videreført, sier Knutsen.

Håper på støtte fra hjemkommunene

I fjor så betalte Røros kommune egenandelen for alle som vaksinerte seg da de er vertskommune for elevene. Nå håper Hilde Knutsen at hjemkommunen til elevene kan bidra med egenandelen på ca 200 kroner pr elev og resterende 300 kroner pr vaksine dekkes av Trøndelag Fylkeskommune. Dermed vil de nå målet om å få dekket alle utgifter som følger med vaksineringen.

For Tydal kommune gjelder dette for 4 elever, Holtålen kommune, 20 elever og Os kommune med 14 elever.

Hør intervju med rektor Hilde Knutsen her:

Nøkkelord

ANNONSE