Nea Radio

Vaksinering av avgangselever ved Røros VGS

Foto: Per Magne Moan

Avgangselevene ved de videregående skolene får hvert år tilbud om å ta vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Dessverre så ser man en sammenheng mellom økonomi og antallet som vaksinerer seg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I mange år har alle avgangselever ved videregående skoler fått tilbudet om å vaksinere seg mot smittsom hjernehinnebetennelse.

Spleis på vaksine

Erfaringen som helsesykepleier, Gry Holden og rektor ved Røros Videregående skole, Hilde Knutsen, har lagt seg bite merke i er at noen elever reserverer seg mot vaksinasjon på grunn av kostnaden på ca 500 kroner pr vaksine. Dette har de nå tatt tak i, og har satt i gang en spleis på egenandelen der målet er å tilby elevene gratis vaksine.

Klar sammenheng

Det er viktig for oss at alle elever har muligheten til å ta vaksinen, slik at det ikke er økonomien som gjør til at elevene takker nei. I fjor var første året vi kunne tilby gratis vaksine og det ble dermed det første året også at alle elever vaksinerte seg. Vi er veldig glad for at dette nå blir videreført, sier Knutsen.

Håper på støtte fra hjemkommunene

I fjor så betalte Røros kommune egenandelen for alle som vaksinerte seg da de er vertskommune for elevene. Nå håper Hilde Knutsen at hjemkommunen til elevene kan bidra med egenandelen på ca 200 kroner pr elev og resterende 300 kroner pr vaksine dekkes av Trøndelag Fylkeskommune. Dermed vil de nå målet om å få dekket alle utgifter som følger med vaksineringen.

For Tydal kommune gjelder dette for 4 elever, Holtålen kommune, 20 elever og Os kommune med 14 elever.

Hør intervju med rektor Hilde Knutsen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...