Nea Radio

Uvær på vei – behold piggdekkene på

Foto: Colourbox-Tryg Forsikring

Det kan bli en glatt avslutning på påsken for de som skal hjem i Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag. Det er sendt ut gult farevarsel om mye snø fra søndag kveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi frykter snøkaos, og ber bilister sko seg etter forholdene, hvilket vil si piggdekk eller vinterdekk. Har du sommerdekk bør du legge om eller la bilen stå inntil videre, ellers risikerer du å måtte dekke skadeutgifter selv hvis noe skulle skje. Det er meldt mye snø, opptil 15 centimeter ved kysten og mer i høyden. Alle som skal kjøre under slike forhold bør ta det med ro og kjøre forsiktig, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

For resten av landet er det ikke meldt om værforhold som skulle ha stor innvirkning på veitrafikken og påskehjemfarten.

Utsetter piggdekk-fristen

Opprinnelig skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør-Norge, men før påske utsatte Vegvesenet fristen til ut april måned for hele landet på grunn av koronapandemien.

– En klok avgjørelse. Mange verksteder og dekkhotell har redusert kapasitet grunnet koronarestriksjoner, og samtidig oppfordrer myndighetene å begrense reisingen inntil videre grunnet smittesituasjonen. Å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene gir bilister bedre tid til å planlegge en sikker og mindre smitterisikabel omlegging til sommerdekk, sier Brandeggen.

Krav til vinterdekk og sommerdekk

- På vintertid er det krav om å ha minimum 3 millimeter mønsterdybde.

- På sommertid er det krav om å ha minimum 1,6 millimeter mønsterdybde.

- Dersom føret krever det, er det tillatt å bruke vinterdekk eller piggdekk. Bruker du piggdekk, skal kjøretøyet ha piggdekk på alle hjul.

- Piggfrie vinterdekk kan du bruke hele året.

- Kjører du med tilhenger, er det samme krav til mønsterdybde på tilhengerens dekk som på kjøretøyet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...