Nea Radio

Utvikling av kulturskolen

SPØR: Norsk Kulturskoleråd starter viktige spørringer for å styrke utviklingen av kulturskolen. Foto: Norsk Kulturskoleråd

Norsk kulturskoleråd vil nå å innhente oppdatert informasjon om dagens situasjon i landets kulturskoler på to viktige områder. Den første spørringen sendes ut allerede i dag, og er en kartlegging av inkluderingsarbeidet i og gjennom de kommunale kulturskolene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Den andre spørringen sendes ut i slutten av april, og er en kartlegging av kulturskolenes fordypningsprogram. Det vil si innhenting av informasjon om undervisningstilbud kulturskolene har for elever som har særdeles stor interesse og spesielt gode forutsetninger for å arbeide med sitt fag.

Landets kulturskoleledere har de viktige svarene som behøves og som kan føre til styrking av kvaliteten på kulturskolenes tjenester. Derfor får disse i løpet av mars og april to spørringer fra kulturskolerådet.

Fruktbare utviklingsprosjekt – bedre interessepolitisk arbeid

– Norsk kulturskoleråd ønsker på best mulig måte å hjelpe sine medlemmer – kommunene – til utvikling på kulturskolefeltet. Får vi mange og utdypende svar på disse undersøkelsene vil det gjøre det mulig å få til mer fruktbare tiltak, støtteordninger og utviklingsprosjekt. Likeså vil det hjelpe kulturskolerådet til å gjøre et enda bedre interessepolitisk arbeid, sier Anders Rønningen, FoU-leder i Norsk kulturskoleråd.

Å kartlegge dagens situasjon i kulturskolen grundig og fra ulike innfallsvinkler, har høy prioritet for Norsk kulturskoleråd. Dette gjøres også i samarbeid med andre. Som når kulturskolerådet i fjor bisto Telemarksforsking med å gjennomføre en spørring for å innhente informasjon til å lage kunnskapsgrunnlaget for kulturskolemeldinga. Likeså når det senere i vår sendes ut en ny spørring til kulturskolene, i forbindelse med forskningsprosjektet Dynamus. Hovedmålet for dette prosjektet er å utforske hvordan musikk kan virke inkluderende, men også ekskluderende, i ulike lærings- og utdanningssammenhenger – kulturskolen inkludert.

Kulturskolen viktig for inkludering

Den første spørringen handler om kulturskolens rolle i lokalsamfunnets inkluderingsarbeid.

– Kulturskolene er og kan være viktige i arbeidet med å skape inkluderende lokalsamfunn. Det gjøres mye godt inkluderingsarbeid i mange kulturskoler. Det er viktig å løfte fram de gode eksemplene for å videreutvikle kulturskolens potensial som samarbeidspart i det kommunale inkluderingsarbeidet, sier Ragnhild Skille, rådgiver i Norsk kulturskoleråd og sentral i arbeidet med å følge opp organisasjonens landstingsvedtak om flyktninger og kulturskolen.

– I tråd med strategidokumentet som ble laget som følge av landstingsvedtaket, ønsker kulturskolerådet å kartlegge relevant aktivitet, kompetanse og planer i kulturskolene, slik at vi kan bidra til større kunnskaps- og erfaringsdeling mellom kulturskolene, sier Ragnhild Skille.

Vil kartlegge fordypningstilbudene

- Den andre spørringen skal kartlegge hvordan kulturskolene løser oppgaven med å gi fordypningstilbud til de elevene som har både lyst og forutsetning til å fordype seg i faget sitt, heter det i ei pressemelding fra Kulturskolerådet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...