Nea Radio

Utvider 1. mai-markeringen på Røros

1. mai blir markert på tradisjonelt vis på selve dagen, men utvides med et arrangement kvelden før. Bildet er fra fjorårets 1. mai-tog. Foto: Marit Langseth

I tillegg til den tradisjonelle 1. mai-markeringen, utvides feiringen med arrangementet «Natt til 1. mai».

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2019 kl 19:05

– I mange år har det vært en tradisjonell markering av 1. mai på Røros, og det er veldig hyggelig og vi skal holde på det, men i tillegg har vi utvidet med et arrangement kvelden før, som vi har kalt «Natt til 1. mai», sier Isak V. Busch (Ap) fra 1. mai-komiteen, som i tillegg til Arbeiderpartiet, består av SV, LO og AUF.

«Natt til 1. mai» starter klokken 18.30 i Sangerhuset, og varer frem til midnatt.

– Der blir det bokbad med Magnus Marsdal, standup med Nils Erik Flatø og arbeiderquiz med undertegnede. Det tror vi blir en veldig hyggelig kveld med god arbeiderkamp-stemning, sier Busch.

Det vil også bli salg av øl, vin og snacks, så arrangementet har 18 års aldersgrense. Ellers er det åpent for alle, uansett partitilhørighet.

Ivar Østby fra AUF forteller at de har gjort disse endringene på 1. mai-markeringen for å forhåpentligvis få med enda flere folk.

– Vi har lyst til å treffe flere folk, og å gjøre 1. mai-markeringen til to artige dager, samtidig som vi inspirerer til kamp for å bevare det vi har fått til, slik som åtte timers arbeidsdag og så videre, sier Østby.

– Vi er litt inspirerte av Arbeiderfestivalen i Hommelvik. De har et arrangement som varer i dagevis, og da vi skulle fornye markeringen her så vi til dem, for de har fått til mye bra, sier Busch.

Selve dagen, 1. mai, foregår i kjent stil med kransenedleggelse ved Falkbergets grav og ved Arbeidermonumentet, tog, appeller og samling i Sangerhuset.

– Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Ingvild Kjerkol, er hovedtaler. Hun er en utrolig dyktig dame med mange meninger om hvordan norsk helsepolitikk burde være fremover, sier Busch.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...