Nea Radio

Utstyrssentralen åpnet

Røros pensjonistforening ved Jan Leer og Øystein Brøndboe er klar for å bidra til driften av Utstyrssentralen, som er organisert av folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll. Foto: Anita Sivertsgård

Torsdag åpnet Røros kommunes nye tilbud til sine innbyggere. På utstyrssentralen kan man låne en god del sport- og fritidsutstyr. Utstyret er hovedsakelig til barn og unge, men det finnes også utstyr til voksne.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er folkehelsekoordinator i Røros kommune, Frode Bukkvoll, som har stått for organiseringen av utstyrssentralen. Sentralen vil ha oppe mandager og fredager fra klokka 15.00 til 18.00 i første omgang. Utstyrssentralen holder til i første etasje av Reiselivets hus og tilbudet er helt gratis.

Fra fritid til turutstyr

– Det vi har inne nå er hovedsakelig vinterutstyr. Til våren vil vi bytte ut sesongvarer med ting som passer bedre til årstida. Det som vi har inne her nå er veldig mye skiutstyr, skøyter, hockeykøller, pucker, ulike typer akebrett, pulk, twintip-utstyr og truger. Vi kan også tilby utlån av turutstyr som for eksempel telt, liggeunderlag, primus, fiskeutstyr og hagespill, sier Bukkvoll.

Pensjonistforeningen holder dørene oppe

Det har vært en utfordring å finne ut hvordan man skulle drifte utstyrtsentralen, men til slutt kom den lysende ideen med å engasjere pensjonistforeningen på Røros til å holde dørene oppe. De vil få ansvaret for alt som har med driften å gjøre, så her her det vært intensiv opplæring i bruk av datasystemer blant annet.

Spleiselag og laginnsats

Utstyrssentralen har kommet i stand etter et samarbeid mellom flere virksomheter og tjenester i Røros kommune. Utstyr, datasystem og inventar er innkjøpt ved hjelp av tilskudd fra Trøndelag Fylkeskommune, Bufdir, Miljødirektoratet, Sparebank 1SMN, Rørosbanken, Bygger’n og Coop Røros. Sentralen har i tillegg fått noe utstyr fra Unicare Røros.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...