Nea Radio

Sandskogan i Stjørdal:

Utstilling med bilder fra 2. verdenskrig

Utstilling: En vandreutstilling som markerer at det er 75 år siden frigjøringen er satt opp i Sandskogan i Stjørdal. Foto: Stjørdal kommune

Sju tavler med til sammen 14 bilder blir stående til over nyttår.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2020 kl 08:44

Utstillingen har reist Norge rundt for å markere at det er 75 år siden frigjøringen.

– Stjørdal er en tradisjonsrik forsvarskommune, så da vi fikk vite at utstillingen skulle lagres på Værnes ordnet vi det slik at vi fikk sette opp bildene her, sier varaordfører Ole Hermod Sandvik.

Historisk område

I følge Sandvik kan en se rester etter 2. verdenskrig over hele kommunen. I Sandskogan er det som var igjen etter krigen fjernet.

– Der rasteplassene ligger i dag sto det noen gamle treskur helt fram til 90-tallet. Disse ble brukt av tyskerne til å lagre ammunisjon. I 1954 ble ammunisjonen fjernet og det gamle Televerket tok over skurene. Han forteller at han husker skurene godt fra da han var guttunge i området.

– Det er et område de fleste ikke forbinder med 2. verdenskrig og i tillegg er det et populært turområde. Derfor syntes jeg det er ekstra fint at bildene stilles ut her.

Saken fortsetter under bildet:

Overraskelse: De som gikk tur i Sandskogan fredag morgen fikk seg en overraskelse. Utstillingen, som består av sju tavler med til sammen 14 motiver hadde blitt montert over natta. Foto: Stjørdal kommune

Refleksjon

Sandvik, som selv har en lang karriere i Forsvaret bak seg, mener at det er fint å kunne få en liten påminnelse det som en gang skjedde, mener Sandvik.

– Vi lever i ei vanskelig tid og det er forståelig at folk begynner å bli lei av alle restriksjonene. Men om vi tenker på de fem årene okkupasjonen varte, og hva det gjorde med folks frihet, så ser vi raskt at det en gikk gjennom den gangen var langt mer inngripende. Kanskje kan vi reflektere litt over at vi ikke har det så verst her i Norge likevel, på tross av pandemien.

Hør intervjuet med Ole Hermod Sandvik i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...