Nea Radio

Utsetter asfalteringen av rullebanen på Røros lufthavn

Rullebanen på Røros lufthavn er idag 1720 meter. Om den vil være like lang i fremtiden er usikkert. (Illustrasjonsfoto).

Avinor vil gi lokalt næringsliv og reiseliv mulighet til å jobbe med ruteutvikling til og fra regionen, før de bestemmer hvor lang rullebanen skal være.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2018 kl 20:48

Røros lufthavn ble sist asfaltert i 1995, og har behov for utbedringer for å opprettholde sikker og stabil drift. Det ble derfor bestemt at flyplassen skulle stenge i to uker til sommeren, mens rullebanen ble asfaltert.

Asfaltering av hele rullebanen, som idag er på 1720 meter, er kostnadskrevende, og Avinor stilte derfor spørsmål til lokale aktører om
det var behov for en så lang rullebane på Røros.

Asfalteringen ble lagt ut på anbud, og i anbudsutlysningene lå en opsjon på asfaltering av rullebanen på 1200 meter, noe som er 520 meter kortere enn den er i dag. Det har reiseliv, næringsliv og kommunen uttrykt bekymring for, og nå har Avinor valgt å utsette asfalteringen av rullebanen.

– Det er nå besluttet å starte nødvendige vedlikeholdsarbeider i form av reparasjoner av tverrgående sprekker. Dette vil sikre rullebanen den nødvendige oppgradering for noen år, sier divisjonsdirektør i Avinor, Margrethe Snekkerbakken, i ei pressemelding.

– Dette gir også lokalt næringsliv og reiseliv mulighet til å jobbe med ruteutvikling til og fra regionen, før man beslutter hvor lang rullebane som skal asfalteres på sikt.

Videre skriver Avinor at utbedringene som vil bli gjort i sommer vil gjøre lufthavnen godt rustet til å bistå Forsvaret under Nato-øvelsen Trident Juncture, og det vil opprettholde mulighetene til å ta ned fly av samme størrelse som før.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...