Nea Radio

Nea Radio

Utsatte saken om terapibassenget

Holtålen kommunestyre utsatte saken om terapibassenget. Foto: Ola Dragmyrhaug

Holtålen kommunestyre vedtok torsdag kveld enstemmig å utsette saken om terapibassenget og at saken ses i sammenheng med behandlingen av budsjettet for 2018.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2017 kl 22:24

Rådmann Marius Jermstad, enhetsleder for pleie og omsorg, Ann Mari Grønli, og avdelingsingeniørJens Erik Trøen informerte om planene for bygging av omsorgsboliger for demente og skisseprosjektet.

–Ikke la det stå som spøkelsesrom

– Terapibassenget er selvsagt et godt tiltak, og det har stått ubrukt i to år. Å la det stå ubrukt er den desidert dårligste løsningen. Enten må vi fjerne det eller se på alternativ bruk. Det er ikke noe framtid å la dette stå som et spøkelsesrom, sa Jermstad.

Kostbart å beholde bassenget

– Dersom en velger en løsning der en beholder bassenget, må da bassenget tas i bruk for fullt. Da må en ta høyde for driftskostnader til dette, anslagsvis 200.000 kroner, samt merkostnader til investering i nytt bygg anslagsvis rundt sju millioner kroner netto (8,4 mill med fradrag for ombyggingskostnader), og driftskostnader til 280 ekstra kvadratmeter, a 800 per kvadratmeter, skriver rådmannen i saksutredningen.

– Alternativt kan en selvsagt fortsatt la bassenget stå ubrukt. Da reduseres den årlige merkostnaden med 200.000. Dette er imidlertid en meningsløs løsning. Når en vurderer de økonomiske besparelsene med å omdisponere bassenget med tilhørende arealer til en del av løsningen med omsorgsboliger for demente, opp imot bruken og etterspørsel etter bassenget de siste årene, er rådmannen ikke i tvil om at en må gå for den skisserte løsningen, heter det videre i saksutredningen.

Rådmannens innstilling var at Holtålen kommune godkjenner det fremlagte skisseprosjekt til bygging av 16 nye omsorgsleiligheter for demente.

Utsettelsesforslag

Tore Børresen fra Arbeiderpartiet foreslo å utsette saken med flere tilleggspunkter.

– Vi har vært opptatt av at dette skal ses i sammenheng med budsjettet. Alle ønsker å beholde bassenget, og vi mener at saken ikke var godt nok utredet, sa Børresen.

– Dette handler om sanering av et tilbud vi har i bygda, og det er en gave der saniteten har bidratt med en million kroner. Dette burde kommet som en sak tidligere, mente Heidi Greni (Sp). Hun savnet også en oversikt over behovet og la fram et utsettelsesforslag på vegne av Felleslista og SV med flere tilleggspunkter.

Vedtatt utsatt

Etter felles gruppemøte la Heidi Greni fram følgende forslag på vegne av gruppelederne som ble enstemmig vedtatt:

1. Saken utsettes og ses i sammenheng med behandlingen av budsjettet for 2018.
2. Vurdering av bygningsmassen med og uten terapibassenget.
3. Utrede behov for fysioterapeutressurser inkludert merkostnader, og bassenget nyttes jevnlig til behandling
4. Bassengets betydning sett i lys av kommunens økte ansvar for folkehelsearbeidet og nasjonal helseplan.
5. Vi ber også om at rådmannen tar kontakt med frivilligheten for å kartlegge behovet for bruk av kveldstid, deres mulighet til å bidra og muligheten for å inngå forpliktende avtaler rundt dette.

Representanter fra Ålen sanitetsforening var tilhørere under kommunestyremøtet torsdag kveld. Foto: Ola Dragmyrhaug

Tore Børresen foreslo å utsette saken. Foto: Ola Dragmyrhaug

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...