ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Formannskapet i Trondheim:

Utsatte beslutning om tiltak

Ingrid Skjøtskift (H): - Det viktigste vi gjorde var vel å utsette møtet til i morgen. Frem til det møtet har vi bedt om at kommunedirektøren legger frem et forslag med tiltak der behovet er størst. Nemlig blant barn og unge. Foto: KIRSTI KRINGSTAD / NRK

Kommunedirektøren ønsket påbud om munnbind. Politikerne sier nei, og ber om et nytt møte onsdag for å avgjøre hva man skal gjøre for å roe smitten i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2021 kl 20:01

ANNONSE
Annonse

Flere tar nå til orde for at man skal se på andre muligheter før man innfører ett eventuelt påbud, og en av de er Høyres Ingrid Skjøtskift.

- Det viktigste vi gjorde var vel å utsette møtet til i morgen. Frem til det møtet har vi bedt om at kommunedirektøren legger frem et forslag med tiltak der behovet er størst. Nemlig blant barn og unge, sier Skjøtskift til Nea Radio.

Trondheim kommune gikk sist uke ut med en klar anbefaling om munnbind.Men etter at over 400 ble smittet i helga, anbefalte kommunedirektøren at politikerne gikk inn for å påføre påbud om munnbind. Formannskapet i Trondheim sa nei til det og utsatte møtet der beslutningen skal tas til klokken 13:00 i morgen.

Tall fra FHI viser at barn og unge i alderen mellom 10 og 19 år står for 60 prosent av de som er registrert som smittede. Skjøtskift sier at det ikke gir mening med generelle tiltak i en situasjon der spesifikke grupper er rammet.

– Å gi signaler om at hele samfunnet kan stenges ned igjen i en situasjoner som Trondheim er i nå gir ingen mening. Vi sier nei til å vedta en forskrift med generelle tiltak for hele samfunnet i en situasjoner der smitten i hovedsak sprer seg blant barn i skolene og deres foresatte. Da trenger vi tiltak for å treffe smitten der, sier hun.

Hør intervjuet her:

Reporter var Knut Inge Seem.

Nøkkelord

ANNONSE