Nea Radio

Utsatte behandlingen av arealplanen

Utsatt: Det var mange som hadde møtt opp for å overvære førstegangsbehandlingen av Malvik kommunes arealplan 2018-2030. Politikerne trengte imidlertid mer tid for å kunne ta stilling til hvilke saker som skulle sendes ut på høring. Foto: Anne Gundersen

Kommunestyret i Malvik utsatte førstegangsbehandlingen av arealplanen. – På meg virker det som om partiene ikke har tatt saken på alvor, sier Eva Lundemo (H).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2018 kl 06:56

Det var Per Walseth fra Pensjonistpartiet som først tok til orde for utsettelsen.

– Jeg føler at alt har handlet om travbanen i media og derfor ønsker jeg at vi skal ha tid til å sette oss inn også i de andre sakene. De er like viktige, sier Walseth.

– Spørsmålet om travbanen har fått mye oppmerksomhet, men det er opp til oss politikere hvilken informasjon vi setter oss inn i, mener Høyres Eva Lundemo. Venstre tok også til orde for å utsette behandlingen.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Korte frister

Per Walseth legger også vekt på at representantene har hatt kort tid til å sette seg inn i det store saksmaterialet. Eva Lundemo på sin side, mener at partiene ikke har jobbet grundig nok.

– For meg kan det se ut som om partiene ikke har tatt saken på alvor.

– Vi har ikke det samme apparatet som de større partiene og har ikke hatt mulighet til å sette oss godt nok inn i dette, understreker Walseth og avviser at partiet ikke har jobbet grundig nok.

– Avtalt spill?

Arbeiderpartiet, på tross av at de følte seg klare til å behandle arealplanen, valgte å støtte Pensjonistpartiet og Venstre i avgjørelsen om utsetting.

– Dette virker som avtalt spill, sier Lundemo. Bernt Ole Ravlum (AP) avviser dette.

– Vi er klare i vår prossess og vil ha dette ut på høring, men såpass håndsrekning må vi kunne gi de mindre partiene. Dette er en stor saksmengde og alle skal ha mulighet til å sette seg inn i stoffet.

Førstegangsbehandlingen, og dermed avgjørelsen om hvilke saker som skal ut på høring, er utsatt til neste ordinære kommunestyre 18. juni.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...