ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Mener han er utsatt for kynisk politisk spill:

- Ikke kultur for å ha andre meninger

Tidligere høyrepolitiker i Selbu Trond Kåre Langseth. Foto: Privat.

Trond Kåre Langseth, tidligere høyrepolitiker i Selbu, støtter Åsmund Sjøberg i at det er en ukultur i Selbu-politikken, og mener Sjøberg er tøff som konfronterer makteliten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2022 kl 17:37

ANNONSE
Annonse

– Jeg syns Åsmund er tøff som står fram på denne måten, for det er sterke krefter han står imot, sier tidligere høyrepolitiker i Selbu, Trond Kåre Langseth.

Hvem er disse sterke kreftene?

– Det er en blanding av eiendomsutviklere og politikere.

Langseth sier at han gjorde seg upopulær blant ordføreren og sentrale personer i eiendomsbransjen i to saker.

– Først var det salget av ARK-tomta midt i sentrum som det ble uenigheter om, så var det Strandbyggfjellet og hytteutbyggingen der, sier Langseth videre.

Han mener en gutteklubb følte seg tråkket på da han flagget sin motstand mot utbyggingen, og er enig med Sjøberg i at det er en politisk ukultur i Selbu.

– Jeg må nok si meg enig med Åsmund at jeg føler at det er slik. Det er ikke kultur for å ha noen andre meninger, sier Langseth.

Dolket i ryggen

Etter at Trond Kåre Langseth gikk mot utbyggingen av Strandbyggfjellet fordi han mente den ville gå utover landbruksnæringen og utmarksbeitet, gikk Selbu Høyre ut med et leserbrev som Langseth følte dolket ham i ryggen.

– Det var overraskende for meg. Jeg hadde klarert det jeg skrev og sa med gruppeleder Nils-Even Fuglem, og visste ingenting før det kom et leserinnlegg fra Selbu Høyre hvor de skrev at de var for utbyggingen i Strandbyggfjellet. Da følte jeg at de dolket meg i ryggen, sier Langseth.

Langseth meldte seg dermed ut av Høyre, men ville fortsette som uavhengig representant. Noe som er vanlig i slike saker, og ga beskjed om dette til Fuglem.

Elin Wiggen Dahl, leder i Selbu Høyre, skriver så i en e-post til Langseth at de ønsker at han trekker seg fra alle posisjoner som folkevalgt ut valgperioden.

– Tilbakemeldingen var at dette ikke var ønskelig. De ønsket at jeg skulle trekke meg helt ut av politikken, men jeg skrev tilbake at det ville jeg ikke gjøre, sier Langseth.

Elin Wiggen Dahl kommenterer saken på følgende måte i en SMS til Nea Radio:

– Trond Kåre Langseth har meldt seg ut av partiet på eget initiativ. Det tar vi til etterretning og respekterer hans valg.

Noen har snakket sammen

Det neste som skjer er at Langseth blir oppsøkt av gruppeleder i Høyre, Nils-Even Fuglem, som har hatt et møte med ordfører Ole Morten Balstad.

– Han sa det var kommet et varsel på meg. At noen hadde følt at lederstilen min i hovedutvalget var krenkende og at hvis jeg ikke trakk meg, så ville det bli en sak, sier Langseth.

Selv mener Langseth at det har vært et godt samarbeid i hovedutvalget, men skjønner at dette er en kamp han ikke kan vinne.

– Først og fremst så ble jeg veldig lei meg. Jeg ble liggende våken flere netter og tenke på hva jeg har gjort feil. Når de følte det slik, var det ikke mer å kjempe for, sier Langseth.

Etter dette sendte han inn søknaden om å trekke seg fra sine verv i lokalpolitikken.

Støtte fra flere

Etter at han trakk seg, fikk Langseth flere støtteerklæringer fra folk som ville at han skulle fortsette, også fra flere medlemmer i hovedutvalget.

– De sa at de ikke skjønte noen ting og at de ikke hadde oppfattet at det var noe misnøye med meg eller med lederstilen min i hovedutvalget, sier han.

Kynisk politisk spill

Langseth hevder at Arbeiderpartiet har lang erfaring med hvordan de skal kvitte seg med sine politiske motstandere.

Nea Radio har vært i kontakt med ordfører Ole Morten Balstad (Ap), som ikke ønsker å kommentere saken.

- Intervjuet er av en art og har et innhold som gjør at jeg høflig avslår tilbudet om tilsvar, skriver han i en SMS.

Nøkkelord

ANNONSE