Nea Radio

Utenlandstrafikken økte

ØKTE: Petra Sestak er ansatt som reiselivssjef i Trøndelag og administrerende direktør i Trøndelag Reiseliv AS. Utenlandstrafikken økte, ] Foto: Trøndelag Reiseliv AS

Oppdal øker med 31,6 prosent internasjonale gjestedøgn
, og hele Trøndelag opplevde en positiv vekst i antall samlede gjestedøgn fra utlandet mellom januar og desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Trøndelag opplevde en positiv vekst i antall samlede gjestedøgn fra utlandet mellom januar og desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016. Samtidig falt antall norske overnattinger som skyldes sesongcamping. I alt ble det registrert 2.683.838 gjestedøgn i trøndelagsfylket, dermed en nullvekst på antall samlede kommersielle gjestedøgn i 2017, heter det i ei pressemelding fra Trøndelag Reiseliv.

USA økte med 99,9 prosent

Utenlandstrafikken til Trøndelag har hatt en økning på +2,7 prosent i samlet kommersiell overnatting, mens Norge som helhet hadde en økning på +2,3 prosent. Tyskland er fortsatt største incoming marked i Trøndelag med 154.714 gjestedøgn i 2017, etterfulgt av Sverige (80.320), Nederland (32.212) og Storbritannia (29.272). USA øker med 99,9 prosent og klatrer med 14.138 flere samlede kommersielle gjestedøgn i 2017.

- Vi legger i år all markedsinnsats i våre største utenlandske markeder for å oppnå best mulig resultat, samtidig som vi ser potensialet i nye markeder som USA og Kina. Vi har planlagt markedsaktiviteter sammen med Innovasjon Norge i USA. Når det gjelder Kina, har Trøndelag per i dag 3.119 kommersielle gjestedøgn, men vi må regne med at kineserne blir å oppdage Trøndelag i løpet av kort tid, og da er det viktig å ta noen valg. Derfor jobber vi nå med å få kulturforståelse og markedsinnsikt i det kinesiske markedet for å tilrettelegge for de kunder man ønsker å ha, samt for å ta de rette beslutninger i markedsføringen, sier reiselivssjef Petra Sestak.

Nesten 10.000 flere internasjonale gjestedøgn på Oppdal 


Stort sett de fleste i Trøndelag har hatt en oppgang i kommersielle samlede gjestedøgn i 2017. Oppdal er den store vinner med 9.234 flere kommersielle gjestedøgn (+31,6 prosent fra utlandet i 2017 sammenlignet med samme periode i 2016. Tyskland har passert Nederland og er nå største marked på Oppdal. Utenlandstrafikk har økt også i følgende regioner: Innherred (+5.646/+26,7%), Namdalen (+4.548/+12,2%), Orkdal-regionen (+4.142/+41,4%), Hitra/Frøya (+3.628/+4,3%), Rørosregionen (+61/+0,2) og Røros (+60/+0,4%).

Disse regionene viser prosentuell en økning på nasjonale overnattinger: Trondheim +2,7% (+26.319), Stjørdal +12,2% (+19.295), Rørosregionen +3,8% (+7.959), Hitra/Frøya +5,2% (+3.173), Røros +2,2% (2.274).

Gåsehudopplevelser

I Trondheim går kapasitetsutnytting, oppholdstid og pris per disponibelt og solgt rom opp. Kommersielle gjestedøgn basert på kurs- og konferanse øker. 76,2% av hotellovernattinger i Røros er basert på ferie- og fritidgjester.

- For å være konkurransedyktige i det globale reiselivet må vi utvikle flere gåsehudopplevelser, jobbe enda mer målrettet mot definerte målgrupper og øke satsingen på hele året. Vi er nødt til å tenke innovativ og etablere allianser både i regionen og utenfor for å utnytte synergier, sier reiselivssjef Petra Sestak.

Samlede kommersielle overnattinger fordelt på regionene

Trøndelag har en nullvekst på antall samlede kommersielle gjestedøgn i 2017, mens landet for øvrig øker med 0,6 prosent fra januar til desember 2017 sammenlignet med samme periode i 2016. Nedgangen skyldes sesongcamping som går ned med -41,6 prosent (120.328 færre gjestedøgn i 2017). Ser man bort fra sesongcamping, har Trøndelag en større økning på antall nordmenn enn Fjord-Norge (5,5%) og Nord-Norge (3,1%).
Hotellovernattinger i Trøndelag øker med 1,6% (+30.197) i 2017, men taper markedsandeler. Landsdelens andel av hotellmarked har gått ned fra 8,32 prosent i 2016 til 8,22 prosent i 2017.
For campingplassene og hyttegrendene har markedsandelen gått opp fra 7,64 prosent til 7,70 prosent, inklusisv det som kalles sesongcamping.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...