Nea Radio

Scooter:

- Utdatert regelverk

Leder i Selbu Snøscooterklubb, Knut Ivar Furan (tv) sammen med Tord Bretten i SNO. (Arkivfoto) Foto: Tydal Snøscooterklubb

Selbu AP mener dagens regelverk for motorferdsel i utmark, som omhandler nyttekjøring med snøscooter, er både utdatert og komplisert, spesielt etter at det er åpnet for rekreasjonsløyper i utmark.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Både utdatert og komplisert, det er beskrivelsen Selbu Arbeiderparti gir dagens regelverk for motorferdsel i utmark, spesielt etter at det er åpnet for rekreasjonsløyper i utmark.

- Regelverket tillater ikke hytteeiere som har brøytet veg nærmere enn 2,5 kilometer fra sin egen hytte, å bruke egen snøscooter, mens en rekreasjonsløype kan legges i umiddelbar nærhet, dette uten at en kan benytte snøscooter den siste biten frem til hytta.

- Regelverket rundt nyttekjøring medfører også en voldsom saksbehandlingsmengde for de kommunene dette angår.

Selbu AP foreslår:

1. Det blir gitt åpning for nyttekjøring til hytter og fritidseiendommer uansett avstand fra parkeringsplass / brøytet veg. Kjøringen begrenses til en gitt trasé, og kjøring utenfor denne traseen er ikke tillatt.

2. Der det er mulig, skal ubrøytet sommervei benyttes som fartsåre inn til hytta. Dersom det er rekreasjonsløyper på deler av traseen inn til hytta skal denne også benyttes

3. All ferdsel som omtalt ovenfor betinger grunneiers tillatelse.

4. Hver enkelt kommune gis myndighet til eventuelle innskrenkinger i lovverket i hele eller deler av egen kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...