Nea Radio

Utbygging av ny trase på Fv 705 ved Øybergkammen, men ingen gang og sykkelveg foreløpig.

Fv. 705 med den nye påbegynte traseen i bakgrunnen Foto: Ola Bjerken

Utbyggingen av den nye traseen på Fv 705 er i full gang, men det blir ingen gang og sykkelveg der med det første.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.07.2020 kl 17:15

Den nye traseen på fylkesveien 705 ved Øybergkammen begynner å ta form, men foreløpig blir det bare selve veien som blir utbygd. De som vil ha gang og sykkelveg må nok belage seg på å vente en stund til.

Denne gangen er det kun hovedveien som skal utbedres i den kurven der. For gang og sykkelvei er det egne potter
som skal brukes. Dagens trase vil bli stående, så på sikt kan den bli et alternativ til gang og sykkelvei i dette området, som i dag er utfordrende for gående og syklister. Sier Ole Morten Balstad

Vil det i mellomtiden bli mulighet for gående og syklister å benytte seg av den gamle veitraseen?

- Det er jeg ikke helt inne på, men jeg regner med at siden den vil bli stående, så vil den være åpen. Det som vi har sett på, er om det finnes andre alternativer til gang og sykkelvei i området. For vi vet jo at det er kostnadskrevende å bygge gang og sykkelvei langs hovedvegen og at det kan være lik stor sannsynlighet for å få det til i et annet området. Forteller Ole Morten Balstad

Dagens trase ved Øybergkammen. Kanskje vil den bli åpen for gående og syklister når den nye traseen i bakgrunnen er ferdig. Foto: Ola Bjerken

Når dere ser på andre alternativer, er det noen som har pekt seg mer ut enn andre?

- Nei, men når vi snakker Tømra og Innbygda, så er det en stitrasee som går lengre opp i området der. Det er jo noe vi har snakket med fylket om, som eier fylkeveien. De er også interessert i å se på et mulig alternativ utenom fylkesveien. For det blir som sagt kostbart å legge den langs hovedveien og da er muligheten for at vi kan få til et lik så bra alternativ i et annet området.

Det er jo bra at veitraseen ved Øybergkammen utbedres som er en veldig ulykkesutsatt sving, men dette er vel bare en del av en større oppgradering som vil skje på Fv. 705 nå?

- Dette er jo et tiltak som er startet nå, det er jo kostnadsberegnet til ca. 8 millioner kroner. Det er jo et veldig ulykkesutsatt punkt og det vil bli en vesentlig forbedring i en svært uoversiktlig kurve. Det er avsatt 85 million kroner til prosjektet, hvor de har begynt ved steinbruddet i Lånke, så jobber de seg oppover Fv. 705. Det ble lyst ut et anbud nå, som har frist ut august, som går på strekningen fra det vi kaller Hellvettet og opp til toppen av Selbuskogen. Der er det fire punkter som skal utbedres og det er den største utbedring som kommer i denne pakken av oppgraderinger på Fv. 705

Hvor lang tid tror du det vil bli brukt på å utbedre alle punktene det nå er snakk om?

- Vi hadde håpet at vi skulle få det til iløpet av 2020, men ser nok at det er litt urealistisk nå. Siden vi har allerede har fått ut hoved anbudet nå, så skal vi få gjort mye iløpet av 2020 og satser på å bli ferdig i første halvdel av 2021. Avslutter Selbu ordfører Ole Morten Balstad

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...