Nea Radio

Malvik:

Utbruddet er under kontroll

Kotroll: Kommuneoverlege i Malvik, Realf Ording Helgesen, mener at situasjonen rundt smitteutbruddet ved restauranten Napolitana nå er kartlagt. Foto: Anne Gundersen

Smittesituasjonen rundt restauranten Napolitana i Malvik regnes nå for å være avklart.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2021 kl 10:49

Under et ekstraordinært møte i formannskapet i Malvik i går tirsdag, kunne kommuneoverlege Realf Ording Helgesen fortelle at smitteutbruddet ved restauranten Napolitiana nå regnes for å være under kontroll.

– Det har vært svært krevende for smittesporingsteamet å komme til bunns i dette, men vi mener nå at vi har kartlagt all aktivitet i restauranten i det gjeldende tidspunktet.

Til sammen ble hele 13 personer bekreftet smittet etter besøk ved spisestedet i perioden 26. til 30. desember.

– De siste testene fra nærkontakter er nå bekreftet negative.

Også ved helsetunene i kommunen er testene nå negative.

– Dette betyr at vi har gått fra en situasjon der vi hadde opp mot 10 positive testsvar per dag, til atvi nå er nede i to til tre tilfeller. Dette er utvilsomt en utvikling i riktig retning.

To nye tilfeller tirsdag

Tirsdag 5. januar er det registrert to nye smittede i Malvik, bekrefter kommunen i en pressemelding.

De smittede er begge personer i 50-årene som ble testet etter ankomst fra utlandet. Ingen av disse har aktuelle nærkontakter og karanteneregler er ivaretatt. Det meldes om milde sykdomsforløp i begge tilfellene.

– Vi har fortsatt stor pågang for testing, men vi har kapasitet til å møte denne pågangen, forsikrer Ording Helgesen.

Under det ekstraordinære formannskapsmøtet ble det vedtatt forskrift om midlertidig påbud for registrering av gjester ved blant annet spisesteder. Det ble og lagt ned påbud om bruk av munnbind der avstansregler er vanskelige å overholde.

Vaksineringen av innbyggere i kommunen starter torsdag 7. januar.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...