Nea Radio

Ut på kommunelovturné

15 ansatte fra KMD og ti jurister fra KS deltar på den omfattende turneen. Foto: KMD

I løpet av de neste ukene vil nesten 2000 kommuneansatte og folkevalgte over hele landet få opplæring i den nye kommuneloven. 15 ansatte fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet og ti jurister fra KS deltar på den omfattende turneen. Første stopp er i Bodø på tirsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kommunal- og moderniseringsdepartementet og KS inviterer alle landets kommuner og fylkeskommuner til regionale dagskurs om den nye kommuneloven.

− Det er viktig at kommunene og fylkeskommunene skaffer seg kunnskap om loven før den trer i kraft i høst. Vi vil derfor reise rundt i landet de neste månedene for å presentere alt folkevalgte og kommuneansatte trenger å vite om den nye loven, sier Siri Halvorsen, som er avdelingsdirektør i Juridisk seksjon i KMD.

Departementet og KS arrangerer 15 regionale samlinger i mars og april der alle viktige deler av den nye loven bli gjennomgått. Dagkursene er gratis for alle kommuner og fylkeskommuner.

− Målet er at kommuneansatte og kommunepolitikere skal være godt forberedt til å ta i bruk den nye loven rett etter kommunestyre- og fylkestingsvalget til høsten. Kommuneloven er en viktig lov for så mange grupper. Både folkevalgte, ansatte i kommunen, personer med tilknytning til interkommunale samarbeid, innbyggere og media vil bli påvirket av den nye loven, sier Halvorsen.

I mars og april inviteres det til 15 regionale samlinger om den nye kommuneloven. Foto: KMD

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...