Annonse
Nea Radio

Politiet i Trøndelag:

- Urovekkende at så mange samles til fest

Mange hadde samla seg ute i finværet i Trøndelag. lørdag kveld. Her er flere personer samla ved Festningen i Trondheim. Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Politiet i Trøndelag har loggført over 60 meldinger om festbråk i løpet av natt til søndag. Politiet bekymra for at folk har glemt at vi fremdeles er i ein pandemi.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2021 kl 12:06

Annonse

Det har vært en travel natt for Politiet i Trøndelag i helga. I løpet av natt til søndag har de over 60 loggførte hendelser med forstyrrelse av natteroa, bråk og vold.

Travel helg


Det har vært fint vær over hele fylket, og folk har samla seg til fest og uteliv flere steder, melder de.

– Natta har vært av det travle slaget for vår del. Vi har også hatt noen alvorlige voldshendelser, som har kravd mange ressurser av oss, sier operasjonsleder Roger Mogstad hos politiet i Trøndelag til NRK.

Må ikke glemme

Etter å ha hatt lave smittetall de siste månedene, er flere steder i Trøndelag inne i en ny smittetopp. Den siste uka har smitten vært stigende og er høyere enn på flere måneder.

Bare i løpet av det siste døgnet har blant andre 22 flere fått påvist smitten i Trondheim, 8 personer er bekrefta smitta i Nærøysund, 7 nye smittetilfeller i Orkland og i Stjørdal har to personer til fått påvist koronasmitte og 1.100 sitter nå i karantene i kommunen.

Smitteutviklinga gjør at politiet ser med bekymring på at så mange folk samles og fester i finværet.

– Det er urovekkende, spesielt sett opp mot veksten av smitte som er her i Trøndelag, og i Trondheim spesielt. Det er noe vi ser på med bekymring. Vi har forståelse for at folk vil ut og ha litt aktivitet og sosial omgang, spesielt nå i det gode været, men vi må ikke glemme at vi fremdeles er i ei pandemi, sier Mogstad.

Annonse