Annonse
Nea Radio

Unik kulturopplevelse skal ut på trøndelagsturne:

Urfremførelse, kullstiftkunst og sopran i en og samme konsert

Bernhard Østebø i aksjon under live-opptreden med Sono Flux. Foto: Aleksander Nøkling Samsonsen

Kunstneren Bernhard Østebø legger ut på en liten trøndelagsturné sammen med en strykekvartett og sopran Tonje Eero Haave. Ikke nok med det, publikum vil også få oppleve en urfremførelse av et verk komponert av Marthe Belsvik Stavrum

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Marthe Belsvik Stavrum var i 2016 på en kunstutstilling av Bernhard Østebø i Haugesund. Der ble hun så inspirert av ett av bildene at hun ville komponere musikk til det. Det fikk hun lov til for kunstneren, og nå - fem år senere, skal verket urfremføres.

Komposisjonen er en strykekvartett til bildeserien Reflektion. Østebø selv skal også være med på turnéen og til hver konsert vil han improvisere frem et bilde ved hjelp av kullstift.

Mer på programmet

En strykekvartett av Terje Bjørklund, som også skrev musikken til publikumssuksessen Snømørkt, står også på programmet, og en sangsyklus som Belsvik skrev høsten 2019 for sopran og strykekvartett. Her er det tekster av Rainer Maria Rilke som står i sentrum og blir fremført av sopran Tonje Eero Haave

Trondheim har et fantastisk strykemiljø, og bratsjisten Karoline Vik Hegge har satt sammen en dyktig strykekvartett for anledningen.

Utstilling også

På lørdag 6.november, to timer før første konsert i turnéen starter i Trondheim, åpner Stjørdal Kunstforening sin utstilling med bilder av Bernhard Østebø i Kimen.

Turnéruten er som følger:

6. november - konsert i Vår Frue kirke, Trondheim og åpning av utstilling i Kimen.
8. november - konsert i Kimen Kunstgalleri, Stjørdal.
9. november - konsert i Selbu kirke.
10. november - konsert i Levanger Kulturkirke.
11. november - konsert i Kulturburet på Frosta.

Hør intervjuet med Marthe Belsvik Stavrum her: