Nea Radio

Oppfordring fra lokale ordførere:

Unngå kutt i AFT

Ordfører i Røros kommune, Isak Busch (AP) Foto: Per Magne Moan

Ordførerne mener at NAV, uavhengig av et slikt tilskudd, bør revurdere vedtakene om kutt i AFT-plasser.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2021 kl 12:58

NAV har vedtatt å kutte 68 plasser i Arbeidsforberedende trening (AFT) i Trøndelag fra 1.mars 2021. Man ønsker heller å vri ressursbruken over på blant annet lønnstilskudd og utdanning.

Ordførerne er svært bekymret på vegne av brukerne som nå mister et godt lokalt fungerende tilbud. Vekst- og arbeidsinkluderingsbedriftene rundt i Trøndelag bidrar stort til å få mange arbeidstakere ut i eller tilbake til arbeidsliv og skole, gjennom slike tiltak og plasser. AFT er for de som står lengst unna arbeidslivet, og behovet er stort. Alternativet er ofte uføretrygd. Stortinget bevilget i statsbudsjettet 2021, flere hundre millioner ekstra til tiltak i regi av NAV. Det er ordførernes oppfatning at dette burde gi grunnlag for å beholde AFT-plassene samtidig som andre tiltak styrkes.

På denne bakgrunn støttet alle ordførerne i Trøndelag for en tid tilbake et opprop om at kuttet ikke måtte gjennomføres. I dag har ordførere, en fra hver av regionene i Trøndelag hatt møte med ledelsen i NAV Trøndelag, for igjen å uttrykke vår bekymring.

Stortinget skal førstkommende fredag vurdere forslag om en betydelig økning av blant annet tiltaksmidler til NAV. I dagens møte signaliserte NAV Trøndelag at et slikt ekstra tilskudd vil gi grunnlag for å gå gjennom tilbudene på nytt, inkludert vedtatte kutt i AFT-plasser.

Ordførerne mener at NAV, uavhengig av et slikt tilskudd, bør revurdere vedtakene om kutt i AFT-plasser. Samtidig øyner vi nå en enda større mulighet for at AFT-plassene opprettholdes, og imøteser derfor Stortingets behandling av saken med spenning.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...