Nea Radio

Unik sjanse for internasjonal debut satt på vent for ungt talent

Fra venstre: Morten Asklund, Arild Solberg, Eirik Hesla Berget og Per Jørgen Berget. Foto: Foto: Runar Kjøsen / Privat

Søndag kveld ga det trønderske rallycrossteamet MARX Morten Asklund, med teamsjef Arild Solberg i spissen, 18-åringen Eirik Hesla Berget fra Gol i Hallingdal grønt lys for å stille til start i klassen SuperCar Lites under dobbeltløpet i serien RallyX Nordic som kjøres i Danmark 4-6 september.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2020 kl 12:50

Planleggingen var gjort til minste detalj, pressemeldingen var skrevet og klar, og alt skulle etter planen sendes ut og offentligjøres onsdag ettermiddag.

Onsdagen ble derimot ikke helt som planlagt. Regjeringen og FHI kom med endringer i smittevernstiltak og reiseråd, og Danmark ble endret fra grønt til gult.

– Dette gjorde at planen vår gikk fra grønt til rødt, og teamet så seg nødt til å sette alt på vent. EHB og MARX besluttet å sette sikkerhet og helse i første rekke. Konsekvensen av det blir at deltagelse i løpet er uaktuelt, såfremt retningslinjene forblir som de er, forteller teamsjef Arild Solberg.

Bilen Eirik opprinnelig skal kjøre, her kjørt av Morten Asklund i Höljes i 2019. Foto: Jakub Nitka/Qnigan

Skulle Danmark gå tilbake til grønt, er unggutten fra Gol veldig klar for å kjøre løp, og hans team vil sørge for at han blir å se på startstreken så fremt tidskjemaet gjør det mulig.

Vi ønsker dermed å dele noe av innholdet i den opprinnelige pressemeldingen.

MARX Morten Asklund og EHB Motorsport startet opp samarbeidet i mai, og onsdag hadde de gledet seg til å offentliggjøre at Berget stiller til start i RallyX Nordic i klassen SuperCar lites.

Under debutløpet skal Berget leie bil av MARX. Løpsdebuten ble besluttet etter lang tids forberedelser, og sist den vellykkede testen som ble kjørt på Lånkebanen i Trøndelag forrige torsdag.

For den unge sjåføren er dette en drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse. Berget har tidligere kjørt Rallycross Junior her i Norge, som har gitt han viktig løpserfaring og god kjøretrening. Uten noen forventninger i forkant av løpet blir det å stille til start en stor seier både for Berget og teamet.

18-åringen fra Gol klar for debutløpet i det Nordiske mesterskapet i SuperCar Lites. Foto: Foto: Per Jørgen Berget / Privat

Rallycross-sjåføren fra Gol gleder seg til å føle på spenningen rundt sitt første internasjonale løp i en ny klasse. Selv om bil og bilsport betyr alt for Eirik, har det ikke alltid vært en selvfølge å få lov til å kjøre bil.

Han er diagnostisert med det svært sjeldne syndromet «Hyperekplexia» og har kjempet en flere års lang kamp mot helsevesenet for å kunne få ta førerkort.

Gleden var derfor stor da det endelig ble realitet for unggutten fra Gol for litt under ett år siden. Satsingen innen rallycross bygger videre på Eirik sitt livsmotto; alt er mulig om man ønsker det nok, jobber hardt og ikke gir seg!

Blir det ingen debut i Nysum, skal teamet jobbe hardt for at Berget stiller til start i SuperCar Lites så fort det ligger til rette for det. Målet er en satsing i det nordiske mesterskapet i fremtiden avslutter teamsjef Arild Solberg!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...