Nea Radio

Unge kunstnere i Trevarefabrikken

Åtte elever fra kulturskolen deltok i prosjektet med å lage kunst basert på Harald Solbergs malerier fra Røros. Ellen Kristine Klemmetvold sto bak arrangementet. Foto: Marit Langseth

Onsdag laget elever ved kulturskolen i Røros moderne kunstverk basert på Harald Sohlbergs malerier fra Røros. Kunstverkene skal stilles ut sammen med Sohlbergs kunst under arrangementet Kunst i Bergstaden i mars.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Først tok vi for oss de flotte maleriene til Harald Sohlberg her på Røros, så gikk vi ut og oppsøkte stedene han malte fra. Der tok elevene bilder med iPad og iPhone og nå skal de bruke et tegneprogram og få være kreativ på bildene de har tatt, forteller arrangør Ellen Kristine Klemmetvold.

Elever ved kulturskolen hadde onsdag tatt turen til Trevarefabrikken i Røros for å lære mer om Harald Sohlberg og for å lage sine egne kunstverk.

– Med inspirasjon fra ham skal de bruke sin egen fantasi og den nye teknologien for å lage egne kunstverk. Kunstverkene kommer til å bli presentert i årets kunstbok og på utstillingen sammen med Harald Sohlbergs verk fra Røros.

Sigrid Prøsch-Moen er en av elevene, og hun har tenkt å gjøre fargene på bildet hun tok skarpere.

– Det blir et moderne bilde som ligner på det Harald Sohlberg laget, forteller hun.

– Vet du hvem han var?

– Det var en kunstner som kom til Røros for å tegne og male arbeiderfolk, men så ble han ikke så godt kjent med dem, så han valgte å male hus og landskap på Røros istedet, sier Prøsch-Moen.

Kunst i Bergstaden arrangeres 13.-18. mars.

Hør intervju med arrangør Ellen Kristine Klemmetvold og elvene Inga Løseth og Sigrid Prøsch-Moen her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...