ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Landsmøte i Senterpartiet

Ungdomskandidatene kjemper for den yngre garde

Dorthea Elverum(t.v) og Maren Grøtte (t.h) Foto: Anne Synnøve Gundersen

Dorthea Elverum og Maren Grøtte har mange innspill de gleder seg til å jobbe med i helgen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I helgen går landsmøtet for Senterpartiet av stabelen og programmet for stortingsvalget skal behandles. De to unge politikerne er spente på hva resultatet av helgens møte vil bli for politikken til partiet de neste fire årene.

Ungdommene påvirker politikken

Senterungdommen har vedtatt sitt eget program før valget, og håpet er å påvirke partiet til å kjempe for gode ordninger for den yngre garde i tiden fremover.

Elektrifisering av jernbane og unges psykiske helse er to ting ungdomskandidatene trekker frem som fanesaker.

- Vi har vært så heldige at vi har flere delegater på landsmøtet som jobber både i egen delegasjon for viktige saker, men også i landsmøtedebatten, sier Grøtte.

Lars Myhr Sandlund er fylkesleder i Trøndelag Senterungdom, og i følge Elverum og Grøtte kommer han til å trekke frem hvordan folk kan bosette seg i hele fylket, og Senterungdommen vil også gå så langt som å stille krav til at det blir stadfestede rettigheter til bestillingstransport i distriktene hvor det er mangelfull kollektivtransport.

Ikke lenger et gubbeparti

Senterpartiet har de siste årene hatt en omveltning i sammensetningen av folk i partiet. Det som før kunne minne om et "gubbeparti" er nå blitt til et parti som rommer mange flere.

- Vi er et parti for vanlige folk, for ungdommer, kvinner og menn i alle aldre. Det viser også at de har prioritert oss hele veien, og det er veldig artig å være en del av et parti som har troen på folk, sier Grøtte.

Elverum sier Grøtte har et godt poeng.

- Vi synes det er veldig artig å representere ungdommer i sør og nord, selv om vi vet at det kan bli en vanskelig valgkamp sånn rent praktisk, sier hun.

ANNONSE