Nea Radio

– Ungdommen må med

Ung Blues: – For at festivalen skal bestå må vi rekruttere ungdommen, mener Kjell Inge Brovoll. Her sammen med Silje Sagmyr Wærness og Tora Dahle Aagård. Foto: Anne Gundersen

Dersom Blues in Hell skal bestå som nisjefestival, må ungdommen med, mener bluessjef Kjell Inge Brovoll. Derfor lanseres nå Ung Blues in Hell.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ung Blues in Hell handler om å få ungdommen på banen for å sikre at Blues in Hell fortsetter som nisjefestival.

– Det skal handle om talentutvikling, både musikalsk og administrativt, sier sjefen sjøl, Kjell Ing eBrovoll.

– Mange hos oss, som ved de fleste andre festivaler av denne typen, begynner å dra på årene og vi må sikre etterveksten. Silje Sagmyr Wærness har meldt seg frivillig til å ta over Brovolls jobb i framtiden.

– Blues in Hell er råkult og jeg har virkelig lyst å finne min plass i dette maskineriet, sier Sagmyr Wærness.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Lærerikt

Silje Sagmyr Wærness har nettopp avsluttet et år med kulturprosjektledelse ved høyskolen på Lillehammer.

– Jeg har lært mye, men Kjell Inge har sikkert enda mye mer å lære meg, sier hun.

– Jeg måtte skape min egen arbeidsplass og det må Silje også gjøre, men vi skal hjelpe henne igang. Det er viktig at Ung Blues må drives av ungdommen selv, sier Brovoll som først og fremst har lyst å gi ungdommen et tilholdssted.

– Vi ønsker å få ungdommen til å bli opptatt av samspill, få tilbake kjellerbandet. Men målet er også å få noen til å bli interesserte i den administrative siden av saken og her kommer blant annet Silje inn.

Konsert: Tora Dahle Aagård fikk selskap av Kjell Inge Brovoll da hun holdt en minikonsert under pressekonferansen som lanserte Ung Blues in Hell. Foto: Anne Gundersen

Gjennomsnittspublikummer

For en tid tilbake gjorde Blues in Hell en brukerundersøkelse og denne viste at gjennomsnittspublikummeren på festivalen er mann fra Trondheim på 51 år.

– Det er ingen ting galt med voksne menn, men vi ønsker oss at gjennomsnittsalderen går ned og derfor tar vi konkrete grep i den retning, sier Brovoll og forteller at det skal deles ut gratisbilletter og også sterkt reduserte festivalpass.

– Passene er en del av samarbeidet vi har med Sparebank1 og deres ungdomssatsing. Dersom vi får 100 personer under 30 år på neste festival, er vi kjempefornøyde.

Første sjanse

Blusemusiker Tora Dahle Aagård og bandet fikk sin første store sjanse på Blues in Hell.

– Det betød utrolig mye for oss å få muligheten til å stå på en scene som det vi opplevde på festivalen og det er vi evig takknemlige for, sier Tora og oppfordrer unge band til å stå på og benytte seg av muligheter som det etablerte festivaler byr på.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...