Nea Radio

Ungdom skal komme seg trygt hjem for en femtilapp

Røros kommune, Trøndertaxi avdeling Røros og Trøndelag fylkeskommune samarbeider om ordningen “Trygt hjem for en femtilapp”. Ordningen skal være med på å gjøre hjemreisen fra ulike arrangement både trygg og billig for ungdom mellom 14 og 19 år.

Røros kommune, Trøndertaxi avdeling Røros og Trøndelag fylkeskommune samarbeider om ordningen “Trygt hjem for en femtilapp”. Ordningen skal være med på å gjøre hjemreisen fra ulike arrangement både trygg og billig for ungdom mellom 14 og 19 år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ungdom er spesielt utsatt for trafikkulykker natt til lørdag og natt til søndag når de sitter på med kamerater eller tilfeldige, uerfarne sjåfører. Gjennom ordningen “Trygt hjem for en femtilapp” kan ungdom mellom 14 og 19 år bli kjørt med taxi fra ulike arrangement hjem til bostedsadresse i Røros kommune. Ordningen gjelder hovedsakelig i helger, men ved større arrangement på ukedag kan den også benyttes.

Et godt tiltak

Fungerende ordfører Christian Elgaaen er fornøyd med at kommunen har ordningen “Trygt hjem for en femtilapp”.

- Det at ungdommer kan komme seg hjem på en trygg og rimelig måte er bra. Å delta på sosiale arrangementer er viktig i denne alderen, og med denne ordningen har ungdommer fra hele kommunen muligheten til det, med visshet om at de kan få skyss hjem. Jeg synes det er veldig positivt at vi har denne ordningen, og jeg vil takke fylkeskommunen og taxisentralen for et godt samarbeid, sier Elgaaen i en pressemelding fra kommunen.

Ut til ungdommene

Stig Lien ved taxisentralen sier seg enig med Elgaaen. Han er også opptatt av at ungdommene i kommunen må få bedre kjennskap til at ordningen finnes.

- Dette er et kjempetilbud, så det er viktig at vi nå får informert om dette på skoler og andre steder der ungdommene er, sier Lien.

I løpet av høsten vil Ane Linn Haagaas, som har ansvar fra kommunens side, komme ut til elevråd og ungdomsråd og informere om “Trygt hjem for en femtilapp”, når ordningen kan brukes, av hvem, og i hvilke sammenhenger.

Et samarbeid mellom flere parter

Når ungdommer tar i bruk ordningen, blir de kjørt hjem fra arrangement til bostedsadresse i Røros kommune. Dette gjelder også hvis arrangementet er i Os kommune eller Holtålen kommune. Uavhengig av strekning betaler ungdommene kun 50 kroner per pers for turen. Røros taxi sender deretter faktura til Røros kommune på den egentlige kostnaden, med egenandelen til ungdommene fratrukket. Røros kommune på sin side får refundert 70% av utgiftene fra Trøndelag fylkeskommune.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...