Nea Radio

Oppdatert:

Ulvejakt i Røros og Holtålen

Illustrasjonsfoto. Foto: Tore Solstad SNO

Døde lam funnet i Molingdalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2018 kl 08:21

To døde lam ble funnet i Litj-Molingdalen mellom Ålen og Røros torsdag ettermiddag.

Fjelloppsynsmann Terje Borgos opplyste overfor Nea Radio at skader på lammene tydet på at ulv eller bjørn hadde vært på ferde.

– Begge lammene var døde med store skader og var nesten oppspist da de ble funnet, sier Borgos.

Tidligere fredag skrev Nea Radio at øknad om fellingstillatelse ble først avvist av Fylkesmannen med begrunnelse i at dersom det er snakk om ulv, så kreves det DNA-testing. Litt etter kl 22 i går kveld så ble det gitt fellingstillatelse etter at det ble dokumentert at det det var ulv som hadde tatt lammene.

Dette medfører ikke riktighet. Fylkesmannen hadde fortløpende dialog med SNO og Røros kommune om situasjonen med kadaverfunnene. Bakgrunnen for at det tok noe tid fra kadaverfunn til tillatelse forelå, var at skadene måtte vurderes av SNO. Dette ble gjort i dialog med kommune.
Da konklusjon forelå, mottok Fylkesmannen søknad om fellingstillatelse og den ble innvilget.

Forsøk på å finne materiale for DNA-testing er vanlig prosedyre og en del av rutinene ved ulveskader. Det finnes egne retningslinjer for dette vedtatt av Miljødirektoratet og Naturvårdsverket, og Fylkesmannen forholder seg til dette. Hårprøve er innsendt til Rovdata for analyse, parallelt med fellingsforsøket.

Området det er snakk om er avgrenset til fv 31 mellom Røros og Brekken i sør, Riastvegen i nord og fv 30 i vest.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...