ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ulik gjenåpning av barnehagene

ULIK gjenåpning av barnehagene. Kvellohaugen barnehage (bildet) og de andre barnehagene i Selbu åpner onsdag 22. april. Foto: Andreas Reitan

Røros utsetter barnehageåpninga med ei uke til mandag 27., mens Tydal, Meråker og Holtålen åpner barnehagene sine som planlagt mandag 20. Det er ennå uvisst når barnehagene åpner i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2020 kl 14:57

ANNONSE
Annonse

Selbu kommune bestemte i går å utsette barnehageåpninga fra mandag til onsdag i neste uke, det samme har Stjørdal bestemt i dag, men de vil operere med begrensede åpningstider den første tiden og ha åpent fra 9 til 15.

Hør intervju med oppvekstsjef Geir Håvard Mebust i Selbu kommune:

Hør intervju med oppvekstsjef Geir Håvard Mebust i Selbu kommune.

Stjørdal

I Stjørdal er det nå bestemt å utsette åpningen av barnehagene til onsdag 22. april. – Dette skyldes at vi ønsker å være helt sikre på at vi klarer å følge rådene fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, sier etatsjef oppvekst i kommunen, Ann Kristin Geving. I tillegg velger kommunen å ha kortere åpningstid de første dagene.

– Vi er nødt til å gjøre dette for å være sikre på at vi får turnusen til å gå opp. Barna må deles inn i mindre grupper og dermed kreves det flere voksne. Hun sier videre at kommunen har fult fokus på å få normale åpningstider i barnehagen så snart som mulig.

– Det jeg imidlertid vil understreke, er at alle skal føle seg trygge på at vi innfører de retninslinjene som gjelder og at det skal være helt trygt å gå i barnehagen. Det er også derfor vi tar oss litt bedre tid.

Hør intervjuet med oppvekstsjef, Ann Kristin Geving her:

ANNONSE