Nea Radio

UKM i Holtålen

Marte Kirkhus (12) sang Trondheimsnatt Foto: Per Magne Moan

Feiende flott arrangement, men hvor er guttene og hvor er bandene?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2019 kl 23:41

Fredag kveld gikk den lokale UKM-en i Holtålen av stabelen.

Denne gangen var Kjempen byttet ut til fordel for Rallaren, rett og slett fordi deltagerlista var artskillig mindre enn tidligere år. Til gjengjeld var amfiet i Kjempen fullsatt av publikum.

15 ulike nummer på scenen og 12 utstillere på kunstdelen var kveldens meny.

Ingen band

En ting som uroer undertegnedes musikerhjerte, var at årets UKM, så vidt jeg kan erindre, går over i historien som det første, uten et eneste instrument på scenen. Da UKM ble etablert på midten av 80-tallet, var det ene og alene musikk i ulike variasjoner som ble fremført.

Da de første lokale UKM-ene gikk av stabelen i Ålen Samfunnshus, var det folkemusikk, pop og rock som preget arrangementene. Her var det spillemannslag, band og grupper i tillegg til mange som spilte på soloinstrumenter.

Heldigvis er det noen jenter som holder liv i musikken i Holtålen. Fredag kveld ble denne sjangeren representert av sju sangnummer.

Ella Aasen Gundersen (15) sang "Finne heim" Foto: Per Magne Moan

Like fullt var det et rykende flott arrangement som viser at det spirer og gror godt på andre kulturfronter i kommunen. Både Ea-gjengen og revygruppa i Haltdalen kan gå en lysende fremtid i møte med tanke på rekruttering. Det var flere glimrende dramainnslag av den humoristiske sorten, som slo godt an.

I tillegg var det flere imponerende dansenummer

Hvor er guttene?

På kun to av femten sceneinnslag var det gutter med. Dramainnslagene "På legekontoret" og "Praten på Kaffekråa" var guttenes bidrag på scenen denne gangen.

Når vi går over til utstillingsdelen var det enda større jenteandel å finne. Kun Lucas Antonio Blanco og Torgrim Aune representerte guttene blant kunstutstillerne.

Vanskelig jobb

Juryen hadde som vanlig en stor utfordring i å plukke ut de som skullel videre til fylkesfinalen, som denne gang foregår på Ørland kultursenter 26. - 28. april.

Vi fikk en prat med en av juyrymedlemmene, Mia Ramsfjell:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Mia hadde med seg Oline Bergbakken Sundt og Øyvind Hånes i juryen.

JURYEN: Oline Bergebakken Sundt (til venstre), Mia Ramsfjell og Øyvind Hånes. Foto: Per Magne Moan

Torgrim og jentene

Etter et jurymøte som trakk ut mens alle deltagerne ventet spente på scenen, så var det følgende sceneinnslag som gikk videre:

Miriam Heksem (13) sang

Marte Kirkhus (12) sang

”Chicksa fra Åla” dansegruppe med Johanne Jensvold (13), Tina Berg (14), Aida Jensås (14,) Eli Engesvoll (14) og Ella Aasen Gundersen (15)

Ruby Rebecka Jonsson Hov (17) sang

Blandt kunstutstillingen ble disse valgt ut til å representere Holtålen på Ørlandet:

Jenny Sivertsvoll (13) maleri ”Fossefall”

Sidny Van Kooten (15) maleri ”Tiger”

Oda Aune (16) tegning ”Rev”

Torgrim Aune (13 )maleri ”Bjørn”

Sidny Van Kooten (15) fra Haltdalen var en av de heldige og dyktide som ble plukket ut til å representere Holtålen på Ørlandet:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Juryen var også svært imponerte over kveldens to konferansierer, Malin Vikås og Emile Kleven og nominerte disse to til fylkesfinalen.

Kveldens konferansierer, Emile Kleven (15) og Malin Vikås (15) Foto: Per Magne Moan

Da er det bare å håpe at guttene kommer sterkt tilbake neste år og ingenting hadde vel gledet undertegnede mer enn om det da stod et band eller flere på scenen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...