ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Oppdaget hets i sosiale medier etter positiv covid-test

- Ikke akseptabelt

Ole Morten Balstad- Ordfører (Ap) Selbu Kommune Foto: FjellTV

Etter at en person testet positivt for covid-19 på en hurtigtest i Selbu sist helg har det dukket opp flere ubehagelige meldinger på sosiale medier.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Testen som var positiv viste seg i ettertid å være en falsk positiv test. Det er sjeldent at det skjer, men kan inntreffe. Ordfører Ole Morten Balstad er fornøyd med hvordan selbyggene oppførte seg da de ble bedt om å holde seg hjemme sist helg. Likevel er det noe som opprører han.

Reaksjoner på sosiale medier

- Det som ikke er bra er reaksjonene på sosiale medier. Vedkommende som testet positivt henges ut, kalles idiot og det skrives blant annet at personen har vært på fest etter at testen var positiv. Dette er ikke sant, sier Balstad.

Han trekker frem at i et lite bygdemiljø er det mye synsing, mange som har hørt noe og mange som mener noe om mye. Han mener at synsingen og meningen til slutt blir en sannhet for mange, selv om det ikke nødvendigvis stemmer overens med virkeligheten.

- Det å benevne en person som idiot og det som verre er er ikke akseptabelt. Det håper jeg de det gjelder tar til seg og ikke gjør flere ganger, sier han.

Vedkommende gjorde alt rett

Ordføreren er tydelig på at den uheldige som fikk positiv test sist helg ikke kunne gjort noe annerledes.

- Det jeg kan si er at vedkommende som var uheldig og fikk en positiv test sist helg har gjort nøyaktig det som en skal gjøre i den situasjonen, sier Balstad.

Nøkkelord

ANNONSE