Nea Radio

Oppdaget hets i sosiale medier etter positiv covid-test

- Ikke akseptabelt

Ole Morten Balstad- Ordfører (Ap) Selbu Kommune Foto: FjellTV

Etter at en person testet positivt for covid-19 på en hurtigtest i Selbu sist helg har det dukket opp flere ubehagelige meldinger på sosiale medier.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Testen som var positiv viste seg i ettertid å være en falsk positiv test. Det er sjeldent at det skjer, men kan inntreffe. Ordfører Ole Morten Balstad er fornøyd med hvordan selbyggene oppførte seg da de ble bedt om å holde seg hjemme sist helg. Likevel er det noe som opprører han.

Reaksjoner på sosiale medier

- Det som ikke er bra er reaksjonene på sosiale medier. Vedkommende som testet positivt henges ut, kalles idiot og det skrives blant annet at personen har vært på fest etter at testen var positiv. Dette er ikke sant, sier Balstad.

Han trekker frem at i et lite bygdemiljø er det mye synsing, mange som har hørt noe og mange som mener noe om mye. Han mener at synsingen og meningen til slutt blir en sannhet for mange, selv om det ikke nødvendigvis stemmer overens med virkeligheten.

- Det å benevne en person som idiot og det som verre er er ikke akseptabelt. Det håper jeg de det gjelder tar til seg og ikke gjør flere ganger, sier han.

Vedkommende gjorde alt rett

Ordføreren er tydelig på at den uheldige som fikk positiv test sist helg ikke kunne gjort noe annerledes.

- Det jeg kan si er at vedkommende som var uheldig og fikk en positiv test sist helg har gjort nøyaktig det som en skal gjøre i den situasjonen, sier Balstad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...