Nea Radio

Trondheim:

Uaktuelt å vaksinere i påska

Uaktuelt: Helse- og velferdsdirektør, Helge Garåsen sier at det aldri var aktuelt for Trondheim kommune å vaksinere på røddagene i påska. Foto: Stein Lorentzen/NRK

– Jeg har forståelse for at folk flest vil tenke på noe annet enn korona i påska, sier vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne uka får Trondheim kommune 2400 vaksinedoser. Dosene vil bli satt på tirsdag og onsdag, melder Adresseavisen.

– Vi skjønte i god tid før påske at det ikke var lurt å planlegge vaksinering på røddagene i påska. Derfor gjorde vi avtale med de ansatte om utvidet åpningstid på hverdagene for å ta unna de dosene vi får, sier Garåsen.

Tirsdag vil vaksinestasjonen på Sluppen derfor være åpen helt frem til klokka 19.00.

Dropper vaksiner for hyttetur

I helga ble det kjent at omtrent halvparten av de som ble tilbud vaksine i bydelen Nordre Aker i Oslo takket nei til vaksine i påska. Begrunnelsen hos mange var at de skulle på hytta. Dette har vakt sterke reaksjoner.

Men i Trondheim har det ikke vært aktuelt å bruke helligdagene i påska til å vaksinere. Garåsen sier at de ville unngått røddagene, også om det hadde kommet flere doser denne uka.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...