Nea Radio

Tyven elsker lørdager

LØRDAG er lommetyvens beste arbeidsdag. Pass på verdisakene dine i sommer. Foto: iStock

Lørdag betyr fri for nordmenn flest, men for tyven er det ukens beste arbeidsdag. Mobiler og jakker står særlig høyt i kurs.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Vi ser en klar topp i antallet tyverier på lørdager. Da er vi gjerne utendørs i parker, på restauranter eller på byen, sier skadesjef på reise, Petter Lassen, i Frende Forsikring.

- Mobiltelefoner, småelektronikk og dyre merkeklær er lette å omsette for tyvene, sier driftskoordinator i Securitas, Marius Fausken Arnesen.

- Vi er et lettere bytte for naskerne når vi er i feriemodus og går med klær som gjerne har mindre lommer, sier Petter Lassen.

35.000 mobiltap i fjor

I 2018 ble det meldt inn 350.000 reiseskader til norske forsikringsselskap, ifølge tall fra Finans Norge. Hos Frende var ti prosent av reiseskadene knyttet til tapt mobiltelefon.

Ut fra disse tallene ble 35.000 mobiler meldt tapt og skadet på landsbasis i 2018.

- Det er ekstremt høye tall. Nå går vi inn i de verste ukene i året. I juli skjer det 130 prosent flere mobilskader enn ellers, viser våre tall, sier Lassen.

- Pass bedre på tingene

- Mange av de 35.000 mobilene som ble meldt inn til norske forsikringsselskap i fjor har nok havnet i hendene på langfingrede tyver, sier skadesjefen.

Securitas ber nordmenn være påpasselige i sommer, uavhengig av hvor de ferierer.

- Det finnes lommetyver og andre vinningskriminelle over alt, så vi bør være like mye på vakt hjemme som i utlandet. Turister kan være mer utsatt for tyveri, fordi de reiser med kofferter og vesker. De har mye med seg og mye å passe på. Da er de et enklere mål, sier driftskoordinator Marius Fausken Arnesen.

Driftskoordinator i Securitas, Marius Fausken Arnesen. Foto: Securitas

De unge har flest mobilskader

Mange mobiler havner i bakken eller i badebassenget i ferien. For kunder under 25 år viser det seg at hver fjerde reiseskade som blir meldt handler om tapt mobiltelefon.

Rådet fra forsikringsselskapet er å se opp fra skjermen når du går, og ha beskyttelsesdeksel på mobilen.

Hvis reiseforsikringen din har uhellsdekning vil du kunne få igjen penger hvis du mister den i bakken.

- Det kan også være at slike uhell kan dekkes gjennom en innboforsikring med uhellsdekning. Sjekk både innbo- og reiseforsikringen din for å se om du har uhellsdekning. Og sjekk hvor stor sum som dekkes, sier Petter Lassen i Frende.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...