Nea Radio

Tydalsbudsjettet vedtatt

BUDSJETT: Kommunestyret i Tydal vedtok nytt budsjett, som vanlig i denne perioden med tolv mot fem stemmer. Foto: Andreas Reitan

Med tolv mot fem stemmer ble et stramt tydalsbudsjett vedtatt i kommunestyret torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tolv - fem, som vanlig. Senterparti-flertallet på tolv mot Arbeiderpartiet og SV i mindretall på fem.

Nei eller ja til utvida eiendomsskatt, og det ble nei, ettersom det var utgangspunktet for Senterpartiets budsjettforslag.

- Kjære Fylkesmann, kom og hjelp oss, sa Lars Græsli (Ap), men til Tydal kommer det ingen fylkesmann, i alle fall ikke for å hjelpe til med budsjettet.

- Ikke bra, sa opposisjonsleder Henning Braaten, mens ordfører Ole Bjarne Østby mener kommunestyret vedtok et godt budsjett, selv om det er stramt.

Museet vurderes solgt

Også Tydal har kommunal eiendom som vurderes solgt. Tydal Museum på Aune brukes svært lite, og kanskje kan innholdet gjøres mer synlig for både fastboende og turister hvis det blir plassert på sentrale steder i bygda? Et godt eksempel Karoliner-utstillinga som har vært svært godt besøkt etter at den ble flyttet til 705 Senteret.

Anne Lise Galtung Risan (Sp) foreslo å "frede" museet, i alle fall ut 2019, men fikk et flertall på elleve mot seg.

Tydalsvukku

Maja Horven (Sp) ville gjenta suksessen med "Tydalsvukku" også i 2019. Fire stemte mot forslaget om å la næringsfonds-styret bruke 150.000 kroner til formålet også neste år.

Maks-sats i barnehagen?

Svein Erik Unsgård (Sp) foreslo å øke foreldrebetalinga i den kommunale barnehagen til maks-pris, men forslaget falt med fire mot tretten stemmer.

Senterpartiets budsjettforslag ble til slutt vedtatt med tolv stemmer. Arbeiderpartiet/SVs alternativ fikk fem stemmer.
Budsjettet innebærer fortsatt kommunalt driftstilskudd til fysioterapeut, frisklivsentral og stipend til skoleungdom, for å nevne noen enkelttiltak.
Når flertallet nå sier nei til utvida eiendomsskatt, er en forutsetning for å få budsjettet i balanse å bruke inntil 5,8 millioner kroner fra disposisjonsfondet.

Opposisjonsleder Henning Braaten (Ap/SV) var bekymret.

- Stramt, men godt, sier ordfører Ole Bjarne Østby (Sp).

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...