Nea Radio

Tydal sier ja til regionsamarbeid

JA: Til regionalt samarbeid, men ikke betingelsesløst. Foto: Andreas Reitan

Kommunestyret i Tydal vil fortsette samarbeidet i Værnesregionen og er også positiv til det nye Midt-Trøndelag-samarbeidet. Men på èn betingelse.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Tydal er avhengig av Værnesregionen, men bidrar også i stor grad.
Det sa ordfører Ole Bjarne Østby etter at kommunestyret i kuling-kastene torsdag kveld behandlet kommunens forhold til regionalt samarbeid.

Etter at Tydal takket for seg i Fjellregionen, ble det fra 2003 etablert et samarbeid mellom de seks kommunene Tydal, Selbu, Malvik, Frosta, Meråker og Stjørdal. Samarbeidet i det som ble kalt Værnesregionen skulle gi

Bedre tjenester til innbyggerne til lavest mulig kostnad
Robuste fagmiljøer, som skal gi kvalitet i tjenesteproduksjonen og trygghet i saksbehandlingen
Attraktive fagmiljø for arbeidssøkende
Sammensveiset region som møter framtiden
Interkommunalt samarbeid i stedet for kommunesammenslåing

Ikke alle har vært like tro mot "ekteskapsløftet" som de minste kommunene, men Tydal har holdt stand. Nå møter imidlertid fjellkommunen nye utfordringer i det nyetablerte Midt-Trøndelag regionråd, som foreløpig er et samarbeid mellom storkommunene Verdal, Levanger og Stjørdal.

- I det nye store Trøndelag er det altfor mye snakk om Trondheim og Steinkjer. Vi vil fokusere mer på det som ligger mellom, sa ordførerne i de tre kommunene til Nea Radio da de presenterte den nye alliansen.

Selbu kommune har som den første av rand-kommunen allerede startet kurtisen for å bli en del av det nye regionsamarbeidet. Kommunestyret i I sitt siste møte vedtok kommunestyret i Selbu å søke sin tilslutning til det nye regionsamarbeidet

Torsdag kveld fikk også ordfører Ole Bjarne Østby i Tydal fullmakt av sine folkevalgte til å forsøke seg på samme frieri, men på èn betingelse:

- Tydal vil bli et likestilt medlem i regionsamarbeidets arbeidsutvalg, sier ordfører Ole Bjarne Østby. I vedtektene står det foreløpig at de tre initiativtakerne skal ha tre av fire plasser i arbeidsutvalget, og at øvrige kommuner skal dele en fjerde plass.

- Vi forventer at alle samarbeidende kommuner må behandles likt, uavhengig av innbyggertall, sier Østby.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...