ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Nyåpning av:

Tydal Museum

Leder i Tydal Museums venner, Børge Hansen, foran den nye karolinerutstillinga. Foto: Inga Petrine Grøtte

Lørdag 26.juni er det nyåpning av Tydal Museum. Med flere nye, spennende utstillinger er de nå klar for å ta imot nye besøkende.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2021 kl 15:38

ANNONSE
Annonse

Tydal Museums venner ble stifta 25.november i 2019 for å få liv i muséene I Tydal. Disse omfatter både Kistafoss kraftstasjon, Storaunstuggu og Tydal museum. Over 30 personer deltok på stiftelsesmøtet og alle var enige om at de ønsket å få til noe nytt.

—Det har vært stor dugnadsaktivitet her og på hver tirsdag har 12-15 personer deltatt på dugnad, forteller en engasjert leder Børge Hansen.

Han poengterer også at de har fått veldig god hjelp av MIST, Museene i Sør-Trøndelag sin utstillingsarkitekt Stein Adler Bernhoft og grafisk designer Merethe Lien i arbeidet.

Foto: Inga Petrine Grøtte

I muséet kan en nå se flere nye utstillinger om karolinerne, myntfunnet i Græsli, og gruve- og smelteverket i Tydal. I tillegg så finner vi åkleutstillingen «Åkle-Berit», en tekstil - og strikkeutstilling, Singerutstillinga og en utstilling om siste krig og flyktningetrafikken.

De som vil ha en spennende lørdag oppfordres til å ta turen til muséet førstkommende lørdag der det blir åpning kl.12. Her blir det en redegjørelse for arbeidene fram mot nyåpningen, i tillegg til kulturelt innslag og kaffeservering.

Foto: Inga Petrine Grøtte

Hør intervjuet med Børge Hanssen, leder i Tydal museums venner her:

ANNONSE