Nea Radio

Påskefjellet:

Turisthyttene i Sylan må bookes eksklusivt denne påska

Det samme gjelder hyttene i Trollheimen

SYLAN: Det blir kamp om plassene i TTs hytter i påskeferien. Foto: Andreas Reitan

Alle TT-hyttene blir bookinghytter og kun en familie eller kohort kan bo der samtidig. Det blir ingen betjent drift på noen av hyttene i fjellet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

På bakgrunn av dagens smittesituasjon har TT nå tatt en vurdering av hvordan tilbudet i påska kommer til å bli.

- Etter en grundig vurdering har vi kommet til at vi ikke kan åpne de betjente hyttene denne påska slik vi hadde håpet. Det er trist, men det er en beslutning som er tatt i tett dialog med vertskapet og helsetjenesten lokalt, sier Frode Støre Bergrem, daglig leder i Trondhjems Turistforening.

Trondhjems Turistforening sine betjente hytter ligger i Trollheimen og Sylan. Det er ikke bilvei helt fram om vinteren og noen ligger langt inne i fjellet hvor det er betydelige avstander til nærmeste bilvei. Dette vil gjøre det ekstra krevende for betjeningen på hyttene, men også for kommunehelsetjenesten og redningstjenesten om man skulle fått et smitteutbrudd på ei av hyttene langt inne i fjellet. De mer smittsomme virusvariantene gjør også at risikoen øker.

- Hele vårt tilbud er basert på gode og trygge opplevelser. Kvalitet og sikkerhet er det vi er kjent for. Derfor har vi landet på at hyttene skal tilbys gjester gjennom booking. Da booker hver familie/gruppe hele hytta som en kohort. Dette blir et trygt tilbud som mange vil sette pris på. Vi har allerede tilbudt denne løsningen på flere av våre selvbetjente hytter fra 1. januar i år.

Dette har fungert godt, sier TT.

– Derfor viderefører vi dette tilbudet på alle TT-hyttene både i påska og helt frem til 1. mai i år sier Bergrem. Trondhjems Turistforening har seks betjente hytter i Trollheimen og Sylan. Utenom sesong drives en mindre del av hytteanlegget som selvbetjent hytte. Da booker man eksklusivt denne delen av hytta.

Dette gjelder: Trollheimshytta, Jøldalshytta, Gjevilvasshytta, Schulzhytta, Nedalshytta og Storerikvollen turisthytte. I tillegg kan man booke Orkelsjøhytta, Kjølihytta, Græslihytta, Dindalshytta, Ramsjøhytta. På fjellgårdene Bårdsgarden og Kårvatn er det bilvei helt fram. Der er det ordinær rombestilling som forhåndsbooking som man tar direkte til hytta.

De vintermerkede rutene, som Trekanten i Trollheimen, vil bli kvistet som vanlig av beredskapsmessige og sikkerhetsmessige grunner.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...