ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Magiske scener:

Tryllekongressen ble en stor suksess

YNGST: Alder er ingen hindring, det viste åtte år gamle Michelle Hoseth fra Verdal for publikum. Foto: Henrik Einangshaug

Tryllekongressen Magic in Hell ble søndag avsluttet med NM i barnetrylling, hvor flere barn fikk være med tryllekunstnerne opp på scenen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2022 kl 08:36

ANNONSE
Annonse

Fredag til søndag inviterte Forening av Magikere i Trøndelag (FAMIT) til norgesmesterskap i trylling og tryllekongressen "Magic in Hell" på Scandic Hell på Stjørdal.

- Det har vært veldig gøy, ikke bare NM, men hele kongressen "Magic in Hell" som NM er en del av, synes jeg har vært veldig bra, og veldig godt arrangert. Selvfølgelig litt ekstra spennende med disse konkurransene, hvor man jo helst er med for å gjøre det bra, og det gikk fint for min del, så jeg er veldig fornøyd med det.

Topp 3 i NM i barnetrylling: Vegardo (2. plass), Hans Henrik Verpe (norgesmester) og VirrVarr (3.plass). Foto: Henrik Einangshaug


Det sier Hans Henrik Verpe, som søndag ble kåret til norgesmester i barnetrylling, og en av to gjennom helgen med høy nok poengsum til å kunne bli utropt som norgesmester.

Michelle (8) konkurrerte mot gutta

Det var et fullsatt amfi som møtte de fire deltagerne, og barna flyttet stadig kjeglene lengre fram, slik at de kunne komme enda nærmere tryllekunstnerne.

Helgens yngste deltager var åtte år gamle Michelle Hoseth fra Verdal, som i en alder av fem år startet med trylling. Hun følger nå i pappa Boje og storebror Brian sine fotspor, som begge er blant landets fremste tryllekunstnere, og som i henholdsvis 2008 og 2009 deltok i Norske Talenter på TV 2.

- Hun synes det er veldig artig å trylle, og vi har alt klart hjemme, så fra når hun vil trylle tar det fem minutter til alt utstyret er klart, men det går på hennes premisser, sier Boje Hoseth, som i likhet med datteren var med som deltager, i tillegg til å være leder for arrangementet.

- Jeg tror nok vi vil få se mer av en kvinnelig tryllekunstner i årene som kommer, for det er ganske sjeldent, fortsetter Boje.

Gjennom helgen ble det arrangert norgesmesterskap i flere øvelser, og Michelle kunne forutenom NM i barnetrylling deltatt i NM scene for junior (under 18 år). Boje sier det var bevisst å melde datteren på i barnetrylling.

- Da er det barn i salen som ser på. Når barn ser på voksne menn som tryller og har det artig, så glemmer man av tid og sted, da blir man veldig godt underholdt. Men fordelen med at de ser at noen på deres egen alder og yngre som tryller, så tenker dem; "mamma og pappa, mormor og morfar dette har jeg også lyst til å prøve, dette har jeg også lyst til å gjøre". Da har vi litt informasjon til besteforeldre og foreldre i etterkant av arrangementet hvis deres barn har lyst til å trylle.

Saken fortsetter under videoen av deler av Michelle sin opptreden.

Fikk være med på scenen

Flere av deltagerne på NM i barnetrylling lot en av barna i salen få være med opp på scenen, en av de heldige var 7 år gamle Sebastian Andre Torgersen.

Sebastian Andre Torgersen (7) på scenen. Foto: Henrik Einangshaug


- Jeg trylla fram et stort flagg med både Norge og Sverige.

- Det var kjempegøy, også tryllet jeg fram en due fra det flagget.

Verpe mener dette gjør barnetrylling til noe ekstra spesielt.

- Det mener jeg gjør barnetrylling litt ekstra spennende, fordi du kan aldri vite på forhånd. Når du har vært lenge i gamet utvikler du noen strategier for å sannsynliggjøre at barna oppfører seg slik du vil de skal, men jeg kjenner ikke de barna jeg velger ut. De kan være veldig på tilbudssiden, eller de kan være veldig inneslutta, og det ideele er å ha noen som er cirka midt på, men som tar plassen litt, men som nødvendigvis ikke stjeler showet, som du vertfall ikke mister kontrollen på.

Nøkkelord

ANNONSE