Nea Radio

Trygve Slagsvold Vedum besøkte Brekken

BESØK FRA STORTINGET: FAU-leder Ellen Ingrid Sødal ved Brekken Skole var fornøyd med å få litt moralsk støtte i kampen om å få beholde skolen i bygda, fra Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Per Magne Moan

Kunne ikke love annet enn moralsk støtte i kampen for å beholde skolen i bygda.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2020 kl 07:09

Senterpartiets leder, Trygve Slagsvold Vedum, er for tiden på Rørosbesøk og torsdag ettermiddag var han i Brekken for å treffe foreldre, lærere og andre som kjemper for at skolen i bygda ikke skal bli lagt ned.

Kommunedirektøren i Røros, Kjersti Forbord Jensås, vil legge ned skolene i både Brekken og Røros - noe som har skapt et glødende lokalt engasjement.

Men selv om Slagsvold Vedum er leder for det som på enkelte målinger er landets nest største parti, så kunne han ikke love annet en moralsk støtte, da han traff bygdefolket torsdag.

Han er imponert over engasjementet i bygda og sier det er viktig for Brekken å beholde skolen også i fremtida.

– Man skal ha skole i nærmiljøet for å kunne ha et trygt sted for ungene og for å kunne bygge lokalsamfunnet, sier han og mener det er alt for lang reise om 5 - 6-åringer skal bruke flere timer på buss hver dag, til og fra skole.

Skulle derimot Senterpartiet havne i regjering så stiller situasjonen seg annerledes, i følge partilederen.

– Jeg kan ikke gå inn og overstyre Røros kommune, men jeg kan love at om Senterpartiet får makten nasjonalt, så skal kommuner som Røros få mer penger, for jeg mener at det er viktig å ha skoler, sykehjem og grunnleggende tjenester nær der folk bor, sier han.

Hør intervju med Slagsvold Vedum her:

FAU-leder i Brekken, Ellen Ingrid Sødal, synes det var viktig at partilederen tok turen innom bygda, selv om han ikke kunne gi videre lovnader om direkte hjelp i kampen for å beholde skolen.

Hun sier det er en nedtrykt stemning i Brekken for tiden.

– Vi kan ikke skjule at det skapes en type nedstemthet. Vi bor her og jobber her og det har enorme konsekvenser, sier hun om trusselen som hviler over skolen.

Selv om hun har registrert at ingen lokalpolitikere har gått ut og direkte støttet kommunedirektørens innstilling, så er hun usikker på hvordan saken til slutt ender når kommunestyret skal ha den til behandling.

Hør intervju med FAU-lederen her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...