ANNONSE
Annonse
Nea Radio

– Begredelig:

Mener SIO-vraking er politisk motivert

Rammes hardt: Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, tør ikke spå hvor i kommunen kuttene på 60 millioner vil ramme. Foto: Anne Gundersen

– Men for oss spiller det ingen rolle om dette skyldes manglende evne eller manglende vilje, sier ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Årsaken til kuttet er åpenbart motstand mot å videreføre noe som i utgangspunktet var et forslag fra FrP, sier Vigdenes (SP).

Han går nå hardt ut mot den nye regjeringen.

– Det er mange partier som har gitt uttrykk for at de ikke har ønsket å videreføre SIO-prosjektet, sier Vigdenes.

– Men jeg skjønner ikke at de vraker dette i løpet av fjorten dager, dette er noe vi har brukt mange måneder på å implementere.

Vigdenes er i dialog med andre kommuner som rammes av kuttet og trekker blant annet fram Bjørnafjorden i Vestland som en kommune som også rammes hardt.

– I likhet med oss har Bjørnafjorden også hatt tro på at midlene skulle vare ved til 2023 og som har foretatt investeringer deretter.

De er i kontakt med komiteene på Stortinget, og blir møtt med forståelse.

– Men om dette skyldes manglende evne eller manglende vilje er likegyldig for oss. Vi rammes uansett.

Neppe helsehus

I følge ordføreren hadde kommunen ikke kommet til å bygge det nye helsehuset dersom de hadde vist at SIO-prosjektet kom til å vrakes.

– Jeg kan ikke se hvordan vi skulle ha kunnet forsvare denne store investeringen dersom vi hadde vist at midlene fikk en så brå slutt.

Tør ikke tippe kutt

Kommunen taper i overkant av 60 millioner kroner på at forsøket, som skulle avsluttes i 2023, i stedet kuttes fra januar neste år.

Ivar Vigdenes tør ikke spå hvor kuttene det medfører vil ramme.

– Det er snakk om mange årsverk. Men nå må vi ha en politisk behandling og forholde oss til det administrasjonen kommer fram til. Jeg vet rett og slett ikke hva som vil komme til å lide under dette.

Hør intervjuet i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE