Nea Radio

Tror budsjettet blir stående

Uenige: Ordfører i Røros, Hans Vintervold (t.v) og statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet, Bjørnar Laabak, er ikke helt enige om hvorvidt statsbudsjettet er av det gode. Foto: Anne Gundersen

Statssekretær Bjørnar Laabak (FrP) orienterte om kommunesektoren under statsbudsjettkonferansen i Statens Hus i Trondheim torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.10.2017 kl 06:53

Statssekretær i kommunal- og moderniseringsdepartementet, Bjørnar Laabak presenterte den kommunale delen av statsbudsjettet for politikere og andre interesserte i Statens Hus torsdag.

– Jeg mener at dette er et sterkt budsjett. Veksten fortsetter og vi bevilger stadig mer penger på en rekke områder, sier Laabak.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Styrker

Laabak nevner en rekke områder der regjeringen skal styrke innsatsen.

– Lærerløftet er ett område det satses sterkt på, det samme gjelder rusomsorg og tidlig innsats. Barnevernet skal også opprustes.

Effektivisering

Laabak understreker at selv om Norge er et rikt land, minsker oljeinntektene og kommunene må forberede seg på å effektivisere tjenester for eksempel innen helse og omsorg. Han tror at kommunes- og fylkessammenslåingene vil hjelpe på dette.

– Vi får større fagmiljøer og mer effektiv bruk av ressursene, noe som er positivt.

Forventninger

I følge Laabek tar det tid å endre folks forventninger til offentlige tjenester.

– Det er en prosess og den må gå sin gang. Vi må likevel forholde oss til virkeligheten, sier Laabek som har stor tro på den kommunale delen av statsbudsjettet.

- Jeg tror ikke stortinget kommer til å gjøre særlig store endringer i budsjettet slik det fremstår i dag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...