Annonse
Nea Radio

Fikk tilsyn om pasientsikkerheten:

Kommunen har ikke svart

Fylkeslege Jan Vaage står uten svar fra Trondheim kommune, fem uker etter fristen gikk ut. Foto: Leif Arne Holme / Statsforvalteren i Trøndelag.

Etter tilsynet med Legevakten i Trondheim skulle kommunen svare opp effekten av tiltakene de satte inn for å bedre pasientsikkerheten. Nå har det gått fem uker uten svar.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

– Vi ba om en tilbakemelding på status innen den 20. juli, og den har vi ennå ikke mottatt. Så foreløpig har vi ikke fått svar fra Trondheim kommune, sier fylkeslege Jan Vaage hos Statsforvalteren i Trøndelag til Nea Radio.

Vaage purret på kommunen via e-post etter Nea Radio etterspurte om de hadde fått tilbakemelding. Nå har kommunen fått ny frist 12. september.

– Er det ikke litt sløvt at man ikke har fått svar på den originale fristen når det er snakk om pasientsikkerheten ved Legevakten?

– Jo da absolutt. Det er egentlig litt uvanlig og uforståelig at vi ikke har fått svar på dette, sier Vaage som regner med kommunen kommer med en forklaring når de endelig gir tilbakemelding.

– Hvorfor har ikke Statsforvalteren fulgt opp denne saken tidligere, nå nærmer vi oss september med stormskritt?

– Ja det kan du si. Nå er det sånn at også våre saksbehandlere har sommerferie, og i en travel hverdag så har man ikke fanget opp at svaret fra kommunen har kommet til rett tid, sier Vaage videre.

Kommunen svarer

Vi har spurt kommunaldirektør for Helse i Trondheim kommune Wenche Dehli om hvorfor de ikke har svart Statsforvalteren.

Hun sier i en e-post til Nea Radio at hun vil svare på hvorfor dette har skjedd i løpet av dagen.

Hør intervjuet med fylkeslege Jan Vaage av Jørgen Bakken her: