Nea Radio

Trønderske skoler og helseinstitusjoner kan rammes av streik neste uke

Trønderske skoler og helseinstitusjoner kan rammes av streik neste uke. Om det ikke blir enighet om lønnsoppgjøret kan 12.000 av kommunens ansatte være i streik fra 27. mai. Foto: Per Magne Moan

Fra 27. mai kan over 12.000 kommuneansatte være i streik. Blant annet blir skoler over hele landet rammet dersom lærere går ut av klasserommene og tar streikevesten på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag meldte hovedorganisasjonene i lønnsoppgjøret i kommunene inn listene med såkalt plassfratredelse fra 27. mai. Dersom arbeidstagerne ikke kommer til enighet med arbeidsgiverorganisasjonen KS i løpet av meklingsinnspurten 25. og 26. mai, er streiken i kommune-Norge et faktum fra torsdag i neste uke.

Dette er det første streikeuttaket:

Unio kommune: 7394 medlemmer.
LO kommune: 4783 medlemmer
YS kommune: 378 medlemmer
Akademikerne kommune: Ingen uttak i første fase

Skoler og helseinstitusjoner rammes

Unio kommune varsler streik i skoler, helseinstitusjoner, biblioteker og andre kommunale tjenester over hele landet, dersom Unio og KS ikke blir enige i den pågående meklingen.

Det er over 7 000 medlemmer fordelt på 13 kommuner og 9 fylkeskommuner, fra Alta i nord til Kristiansand i sør, som kan tas ut i streik.

Kommuner som kan rammes av streik:

Alta
Bærum
Bergen
Bodø
Haugesund
Kristiansand
Trondheim
Stavanger
Levanger
Ringsaker
Sunnfjord
Tønsberg
Ålesund

– Vårt mål er selvsagt å finne en løsning i meklingen, men avstanden til KS ved bruddtidspunktet var stor. Dersom det blir det nødvendig, er derfor våre medlemmer klare til streik, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio kommune.

Lønnsoppgjør kommunene

– Ingen ønsker streik, og jeg håper vi klarer å bli enige i meklingen. Men da må KS vise vilje til å komme oss i møte. Arbeidsgiver sitter på nøkkelen her. De må tilby mer enn det som lå på bordet under de ordinære forhandlingene, sier hun.

Oslo kommune er et eget tariffområde og Fagforbundet meldte onsdag inn at 1.200 medlemmer blir tatt ut i streik fra 27. mai. Blant dem som kan bli tatt ut, er barnehage- og skoleansatte.

Arbeidstagerne krever at kjøpekraften opprettholdes for medlemmene og at etterslepet fra fjorårets lønnsoppgjør tettes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...