Nea Radio

Fersk undersøkelse:

Trønderne tilgir Northug

Petter Northug Foto: Per Magne Moan

64 prosent av trønderne tilgir Petter Northug, viser en fersk undersøkelse. Sammen med folk på Sørlandet er det trønderne som er mest tilgivende. I landet for øvrig svarer 56 prosent av den norske befolkningen at Northugs oppførsel kan tilgis.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I en landsrepresentativ undersøkelse gjort av analysebyråene Norstat og Spect8 for Brand Assist, selskapet som utvikler, markedsfører og selger merkevaren Northug, viser at mer enn halvparten av den norske befolkningen mener Petter Northugs oppførsel kan tilgis. Daglig leder i Brand Assist, Jon Inge Gullikstad er glad for at mange synes å tilgi Petter Northug, men har samtidig forståelse for at enkelte påvirkes negativt av hendelsen i august.

─ Mye tyder på at merkevaren ikke påvirkes i stor grad, men situasjonen vi og Petter er i skulle vi selvsagt gjerne vært uten. Som selskap ser vi fremover, og er glade for at Petter gjør det samme og at han blant annet trener hardt og målrettet, sier Gullikstad i en pressemelding.

Midt-Norge og Sørlandet mest tilgivende

Undersøkelsen viser at særlig folk i Midt-Norge og på Sørlandet mener Petter Northug kan tilgis. I disse landsdelene svarer så mange som tre av fem at Northug kan tilgis, mens bare litt over en av fire er uenige i dette.

─ Jeg er sikker på at det betyr mye for Petter at han har støtte i folket, og særlig at støtten er sterk på hjemmebane. For oss som selskap er det selvsagt også viktig. Vi har investert mye, og har mye spennende som skjer i tiden som kommer. For Petter blir det imidlertid viktigst å fokusere på seg selv en god stund fremover, sier han.

Fortsatt sterk merkevare

Merkevaren Northug ble lansert i 2018, og har på kort tid blitt et av de ledende sportsbrillemerkene i Norge. Til tross for hendelsen med Petter Northug i august synes merkevaren fremdeles å stå sterkt.

─ Det er naturlig at en hendelse som den Petter var i påvirker enkelte. Men vi ser heldigvis en økende positivitet og at merkevaren er solid forankret i det norske folk. Folk glemmer ikke så lett de utallige store idrettsøyeblikkene han har gitt oss, og hva han har betydd for oss som skinasjon. Det er fortsatt mye kjærlighet og beundring for Petter i den norske befolkningen, sier han.

Satser videre med kleskolleksjon

Etter suksessen med sportsbriller, satser Northug videre med egen kleskolleksjon. Selv om en tredel av de spurte i undersøkelsen sier Northugs oppførsel kan påvirke hvorvidt de vil kjøpe Northugprodukter i fremtiden, er Gullikstad.

─ Ingen merkevarer er likt av alle, og det er grunn til å tro at enda flere vil tilgi etter hvert. Klærne vi lanserer om ikke lenge vil bidra til at enda flere får et bedre forhold til merkevaren. Så får Petter komme tilbake når han er klar for det, og vise at det fremdeles er all grunn til å være glad i også han, avslutter Gullikstad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...